درباره نشریه

شناساگر مقالات

DOI & DOR

تاریخچه نشریه

نشریه علمی پژوهشهای علوم دامی ایران در سال 1388 توسط دانشگاه فردوسی مشهد راه‌اندازی شد. این نشریه از سال 1388  ابتدا به‌صورت دوفصنامه  و سپس در سال 1390، به‌صورت فصلنامه منتشر شد.

زمان‌بندی انتشار

نشریه پژوهشهای علوم دامی ایران، در حال حاضر به‌صورت فصلنامه (4 شماره در سال) چاپ می‌شود. جدول زیر تاریخ دقیق انتشار شماره‌های هر سال را نشان می‌دهد. نشریه به این زمان‌بندی پایبند است مگر این‌که شرایط استثنایی به‌وجود آید.

شماره      تاریخ انتشار

1               فروردین

2                  تیر

3                  مهر

4                  دی

سیاست‌های حفظ دیجیتال مقالات

آرشیو وب‌سایت نشریه

محتوای الکترونیکی نشریه به دو روش آرشیو می‌شوند:

1- نسخه پی‌دی‌اف تمام مقالات در وب‌سایت نشریه به‌صورت آنلاین و در دسترس خوانندگان است. در حالی‌که یک کپی از همان محتوا در سرور دیگری به‌عنوان پشتیبان نگهداری می‌شود. درصورت بروز مشکل در وب‌سایت نشریه و از بین رفتن اطلاعات مقالات، هریک از مقالات در فاصله زمانی کمتر از 36-24 ساعت مجددا از سرور پشتیبان، به‌صورت آنلاین در وب‌سایت نشریه منتشر خواهد شد.

2- همه شماره‌های منتشرشده در نشریه در این دو پایگاه ‌نیز آرشیو می‌شود و درصورت از کار افتادن وب سایت نشریه، مقالات از طریق آن در دسترس خواهند بود:

پایگاه‌های نمایه‌کننده

اطلاعات اصلی و چکیده مقالات منتشر شده در نشریه پژوهشهای علوم دامی ایران، در چندین پایگاه نمایه‌سازی می‌شوند:

بایگانی شخصی

کلیه نویسندگان می‌توانند مقالات خود را بلافاصله پس از انتشار در وب‌سایت نشریه، در سیستم شخصی یا وب‌سایت موسسه خود آرشیو کنند.

سیاست دسترسی آزاد

نسخه آنلاین مقالات منتشرشده در نشریه به‌صورت رایگان برای همه در دسترس است و نیازی به ثبت نام، اشتراک یا پرداخت هزینه برای دریافت مقالات نمی‌باشد.

کپی رایت

تحت مجوز دسترسی آزاد، نویسندگان مالکیت حق چاپ را برای محتوای خود حفظ می‌کنند، اما به هر کسی اجازه می دهند محتوای خود را بارگیری، استفاده مجدد، چاپ مجدد، اصلاح، توزیع و یا کپی کند، به شرط این‌که نویسندگان اصلی و منبع به درستی ذکر شده باشند.

مجوز

نشریه پژوهشهای علوم دامی ایران ، به‌عنوان یک نشریه با دسترسی آزاد، از مجوز بین‌المللی «Creative Commons Attribution 4.0 International License (CC BY 4.0)»  پیروی می‌کند.

مجوز CC-BY در تمامی مقالات منتشرشده در نشریه (نسخه PDF و HTML) نمایش داده می‌شود.

سیاست‌های مربوط به اخلاق انتشار

نشریه پژوهشهای علوم دامی ایران عضو کمیته بین‌المللی اخلاق در انتشار (COPE) می‌باشد و از آیین‌نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می‌نماید. لینک عضویت نشریه در COPE

از کلیه اعضای هیات تحریریه، داوران و نویسندگان تقاضا می‌شود بیانیه اصول اخلاقی انتشار نشریه پژوهشهای علوم دامی ایران را مطالعه کنند و درصورت مواجهه با مسائلی ازقبیل سرقت ادبی، دستکاری استنادات و جعل داده در مقالات ارسالی یا منتشرشده، موضوع را با سردبیر نشریه، آقای دکتر ولی زاده، به آدرس ایمیل valizadeh@um.ac.ir و یا تماس با ناشر ازطریق fumpress@um.ac.ir مطرح کنند و آن‌ها طبق فلوچارت‌های COPE به موضوع رسیدگی خواهند کرد.

سیاست داوری مقالات

• تمام مقالات ارسالی به نشریه فرآیند داوری را طی می‌کنند.
  • شیوه داوری مقالات در این نشریه دوسوکور است.
  • کلیه مراحل داوری در بخش فرایند پذیرش مقالات توضیح داده شده است.

مالکیت و مدیریت

این نشریه توسط دانشگاه فردوسی مشهد مدیریت می‌شود که در صفحه اصلی وب‌سایت نشریه نیز به‌وضوح درج شده است.

نهاد مشورتی

اعضای هیات تحریریه این نشریه از افراد شاخص در زمینه حوزه‌های موضوعی مندرج در حوزه و تخصص نشریه هستند.

• مشخصات کامل و وابستگی سازمانی اعضای هیات تحریریه در وب‌سایت نشریه درج شده است.
  • لیست و مشخصات اعضا به‌روز می‌باشد.
  • این نشریه با همکاری ناشر، به‌صورت دوره‌ای، اعضای هیات تحریریه خود را بررسی می‌کند تا مناسب و مرتبط باشند.

هزینه‌ها

نویسندگان مقالاتی که به زبان فارسی نوشته شده‌اند، باید مبلغ دو میلیون ریال بابت تامین بخش از هزینه‌های بررسی و ویراستاری مقاله، به حساب معاونت پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد واریز نمایند. این هزینه زمان پذیرش مقاله دریافت می‌شود و نویسنده مسئول مقاله، مسئول پرداخت آن می‌باشد. هزینه دریافتی از نویسندگان تاثیری بر تصمیم‌گیری هیات تحریریه درخصوص مقالات ندارد.

• هیچ هزینه‌ای برای عضویت، ارسال نسخه خطی یا سایر هزینه‌های تکمیلی وجود ندارد.
  • اطلاعات مربوط به هزینه دریافتی از نویسندگان به‌راحتی در بخش درباره نشریه و مراحل ارسال مقاله (چک لیست و تعهدنامه) قابل مشاهده است.

محل درآمد نشریه

دانشگاه فردوسی مشهد به‌عنوان ناشر، با پرداخت بودجه تعریف‌شده برای هر شماره چاپ شده از نشریه (باتوجه به رتبه نشریه در ارزیابی سالانه‌ای که در پرتال نشریات علمی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری اعلام می‌شود)، هزینه‌های مربوطه شامل راه‌اندازی و نگهداری زیرساخت نشریه، فرآیند بررسی، داوری، ویراستاری، صفحه‌آرایی و حفظ آرشیو مقالات، را تامین می‌کند.

منبع مالی دیگر این نشریه هزینه دریافتی از نویسندگانی است که مقالات آن‌ها برای چاپ در نشریه پذیرفته شده است. این منبع درآمد هیچ‌گونه تاثیری در تصمیم اعضای هیات تحریریه ندارد.

تبلیغات

این نشریه هیچ‌گونه تبلیغاتی را نمی‌پذیرد.

بازاریابی مستقیم

هیچ فعالیت بازاریابی مستقیم در این نشریه وجود ندارد.

سیستم مشابهت‌یاب

نشریه پژوهشهای علوم دامی ایران به‌منظور جلوگیری از سرقت علمی، متن‌های فارسی را با استفاده از سامانه مشابه‌یاب متون علمی همیاب و متن‌های لاتین (مقالات انگلیسی و چکیده مبسوط انگلیسی مقالات فارسی) را با استفاده از سامانه iThenticate مشابهت‌یابی می‌کند. همه مقالات قبل از ارسال به داوری مشابهت‌یابی می‌شوند و چنانچه درصد تشابه بیشتر از 20 درصد باشد، مقاله از روند بررسی خارج خواهد شد.

بیانیه محرمانگی

نام‌ها و آدرس‌ ایمیل‌های وارد شده در سایت نشریه، منحصراً برای اهداف نشریه استفاده می‌شود و برای قسمت‌های دیگر قابل دسترسی نیست و در دسترس هیچ شخص و یا سازمان دیگری قرار نخواهد گرفت.