##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

حسن محمدی عمارت ابولقاسم گلیان عبدالمنصور طهماسبی حسن کرمانشاهی

چکیده

جهت بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین خام و لیزین جیره بر شاخص های تولیدی تخم مرغ،720قطعه مرغ تخمگذار (Hy-line W-36) با 15 تیمار غذایی تغذیه شدند. تیمارهای غذایی شامل سه سطح پروتئین (14، 15 و 16 درصد) و پنج سطح لیزین (71/0، 74/0، 77/0، 80/0 و 83/0 درصد) بودند که به روش فاکتوریل 5×3 و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی اعمال شدند. مرغ ها به مدت چهار دوره 28 روزه از سن 28 تا 44 هفتگی تغذیه شدند. هر سه قفس مجاوربا 12 قطعه مرغ یک تکرار را تشکیل دادند و هر چهار تکرار مرغ با یک جیره تغذیه شدند. با افزایش سطح پروتئین جیره، تولید تخم مرغ از 86 به 8 /87 درصد در کل دوره افزایش یافت (5 0/0P< ). وزن تخم مرغ، گرم تخم مرغ تولیدی روزانه، ضریب تبدیل غذا نیز تحت تأثیر سطح پروتئین جیره قرار گرفت (05/0 P<)، در حالیکه مصرف خوراک تغییر معنی داری نداشت. با افزایش سطح لیزین جیره (از 71/0 به 83/0 درصد)، میزان خوراک مصرفی مرغها بطور معنی داری تغییر کرد (05/0 P<). تغییر سطح لیزین جیره تأثیر معنی داری بر تولید و وزن تخم مرغ، گرم تخم مرغ تولیدی روزانه، وزن مخصوص تخم مرغ، درصد تخم مرغ های شکسته و دو زرده، پوسته و اجزای داخلی تخم مرغ نداشت. به طور کلی به نظر می رسد که تغذیه مرغ های تخم گذار با جیره های حاوی 16 درصد پروتئین و 71/0 درصد لیزین در سنین 28 تا 44 هفتگی می تواند سبب عملکرد مطلوب مرغ ها شود.

جزئیات مقاله

مراجع
1- گلیان، ا.، م. سالار معینی.، و م. مظهری. 1388. تغذیه طیور. انتشارات شرکت پژوهش و توسعه کشاورزی کوثر.
2- شهیر . م.، شریعتمداری. ف.، میرهادی. س. ا.، و لطف الهیان. ه. 1388. تعیین نیاز لیزین مرغان تخمگذار در مرحله اوج تولید. مجله پژوهش و سازندگی. 62 (1) 82-87.
3- Amaefule. K. U., G. S. Ojewola., and E. C. Uchegbu. 2004. The effect of methionine, lysine and/or vitamin C supplementation on egg production and quality characteristics of layers in the humid tropics.Livestock Research for Ryral Development. 16(9).
4- Bray, D. T. 1969. Studies with corn-Soya laying diet. Poult. Sci. 48 (2):674-684.
5- Carlson. C. W., and E. Gaenthrev. 1969. Response of laying hens fed typicalcorn-soy diets to supplements of methionine and lysine. Poult. Sci. 48:137-143.
6-Harms, R.H., and G. B. Russell.1998 .The influence of methionine oncommercial laying hens. J. Appl. Poult. Res. 7:45-52.
7- Hy-Line variety W-36 Commercial management guide. 2003-2005.
8- Junqueira, O. M., A. C. de Laurentiz., R. d. Silva Filardi., and E. M. Casartelli. 2006. Effects of energy and protein levels on egg quality and performance of laying hens at early second production cycle. J. Appl. Puolt. Res. 15:110-115.
9- Leeson, S., J. D. Summers.,andL. J. Caston. 1998. Performance of white- and brown- egg pullet fed varying levels of diet protein and constant sulfur amino acids, lysine and tryptophan. J.Appl. Poult. Res. 7:287-301.
10- Liu Z., G. Wu., M. M. Bryant., and D.A. Roland. 2005. Influence of added synthetic lysine in low-protein diets with the methionine plus cysteine to lysine ratio maitained at 0.75. J. Appl. Poult. Res. 14:174-182.
11- Myung, S., C. H. I. George.,and M. Speers. 2008. Effects of dietary protein and lysine levels on plasma, amino acids, nitrogen retention and production in laying hens. J. nutrition. Novenber 15:1192-1201.
12- National Research Council. 1994. Nutrient requirements of poultry. National Academy press. Washangton DC.
13- Novak, C., H. M. Yakout., and S. E. Scheideler. 2006. The effect of dietary protein level and total sulfur amino acid: lysine ratio on egg production parameters and egg yield in Hy- line W -98 hens. Poult. Sci. 85: 2195-2206.
14- Novak C., H. Yakout., and S. Scheideler. 2004. The combined effects of dietary lysine and total amino acid level on egg production parameters and egg components in Dekalb Delta laying hens. Poult. Sci. 83: 977-984.
15- Scheideler, S. E.,C. Novak., J. L. Sell., and J. Douglas. 1996. Hisex White Leghorn lysine requirement for optimum body weight and egg production during early days. Poult. Sci. 75: (Suppl.1), 86.(Abstr).
16- Schutte J.B., and W. Smink. 1998. Requirement of the laying for apparent fecal digestible lysine. Poult. Sci. 77:697-701.
17- Sell, J. L., and R. L. Jonson. 1974. Low protein rations based on wheat and soybean meal or corn and soybean meal for laying hens. Br. Poult. Sci. 55: 2348- 2353.
18-Shafer D. J., J. B. Carey., J. F. prochaska., and A. R. Sams. 1998. Dietary methionine intake effects on egg component yield, composition, functionality, and texture profile analysis. Poult. Sci. 77:1056-1062.
ارجاع به مقاله
محمدی عمارتح., گلیانا., طهماسبیع., & کرمانشاهیح. (2015). بررسی اثر سطح پروتئین و لیزین جیره برکمیت و کیفیت تولید مرغهای تخمگذار در سن 28 تا 42 هفتگی. پژوهشهای علوم دامی ایران, 6(4), 333-341. https://doi.org/10.22067/ijasr.v6i4.45421
نوع مقاله
علمی پژوهشی- تغذیه طیور