##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

محمد سالارمعینی ابوالقاسم گلیان حسن کرمانشاهی

چکیده

ین آزمایش به منظور بررسی اثرات سطح استفاده و درجه اشباعیت چربی‏ها بر میزان انرژی قابل سوخت و ساز حقیقی تصحیح شده برای نیتروژن (TMEn) آن‏ها در جوجه‌های گوشتی در سن 42 روزگی انجام شد. چربی حیوانی پیه، روغن پنبه دانه و سه مخلوط از این دو چربی شامل مخلوط 1 حاوی 25 درصد چربی حیوانی و 75 درصد روغن پنبه دانه، مخلوط 2 شامل نسبت مساوی از این دو چربی و مخلوط 3 شامل 75 درصدچربی حیوانی و 25 درصد روغن پنبه دانه در سطوح صفر، 3 ، 6 و 9 درصد به یک جیره پایه اضافه شدند. میزان TMEn این جیره‌های آزمایشی و جیره پایه به روش سیبالد تعیین گردید. برای انجام آزمایش 136 قطعه جوجه خروس گوشتی 42 روزه انتخاب شد و هر دو قطعه به یک قفس متابولیکی منتقل گردید. به هر تیمار 4 تکرار 2 قطعه ای اختصاص داده شد. ترکیب اسیدهای چرب و سایر خصوصیات شیمیایی چربیها نیز تعیین شد. نحوه عکس العمل TMEn جیره‌های آزمایشی در اثر افزایش سطح چربی به صورت خطی بود. میزان TMEn چربی‏ها با افزایش سطح چربی کاهش یافت. اثر همکوشی که از روی اختلاف مقدار انرژی تعیین شده چربی‌های مخلوط با مقدار محاسبه شده تعیین می شود در سطوح پایین چربی بیشتر بود. بهترین معادله برای برآورد TMEn با استفاده از 3 پارامتر قابلیت سوخت و ساز حقیقی ماده خشک جیره‌های آزمایشی، درصد اسید چرب الئیک و میزان انرژی خام چربی حاصل شد.

جزئیات مقاله

مراجع
ارجاع به مقاله
سالارمعینیم., گلیانا., & کرمانشاهیح. (2010). بررسی میزان انرژی قابل استفاده چربی‏ها برای جوجه‌های گوشتی در سن 42 روزگی. پژوهشهای علوم دامی ایران, 2(2). https://doi.org/10.22067/ijasr.v2i2.4102
نوع مقاله
مقالات علمی پژوهشی

مقالات بیشتر خوانده شده از همین نویسنده

1 2 > >>