##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

حسن حبیبی نجمه قحطان

چکیده

این مطالعه به منظور تاثیر گیاهان دارویی شبدر زرد، موشکورک و آلوئه­ورا بر عملکرد رشد، فاکتورهای بیوشیمیایی، عوامل کیفی فیزیکی (ظرفیت نگهداری آب، رطوبت، خاکستر و ماده خشک)، بار میکروبی گوشت و فاکتورهای حسی در بلدرچین نژاد ژاپنی (نر و ماده) انجام شد. این آزمایش در قالب طرح پایه­ای کاملاً تصادفی با چهار تکرار و هر تکرار شامل 10 قطعه جوجه انجام شدد. تیمارهای این آزمایش شامل دو سطح نیم و دو درصد گیاه دارویی (شبدر زرد، موشکورک و آلوئه­ورا) و یک گروه شاهد بود. نتایج این تحقیق نشان داد که بیش­ترین افزایش وزن متعلق به تیمار آلوئه­ورا 2 درصد با میانگین افزایش وزن 63/64 (در طول دوره آزمایش) بود. گیاه دارویی شبدر زرد در سطح 5/0 درصد باعث کاهش تری گلیسرید و کلسترول خون نسبت به گروه شاهد شد. در این آزمایش میزان HDL خون در تیمار 5/0 درصد آلوئه­ورا بیش­ترین میزان (33/94 میلی گرم در دسی لیتر) و در گروه شاهد دارای کمترین میزان (25/78 میلی گرم در دسی لیتر) بود. بیشترین میزان pH گوشت ده روز پس از کشتار متعلق به گروه شاهد و کمترین میزان متعلق به تیمار دو درصد شبدر زرد و نیم درصد آلوئه­ورا بود. شبدر زرد در سطح دو درصد باعث افزایش کیفیت فاکتور­های حسی (طعم، رنگ، تردی و بو) گوشت شد و کمترین میزان باکتری کل و کلی فرم گوشت، ده روز پس از کشتار در تیمار موشکورک دو درصد مشاهده شد. بر اساس نتایج به­دست آمده می­توان پیشنهاد کرد که برای بهبود عملکرد بلدرچین از دو درصد آلوئه­ورا و برای افزایش ماندگاری گوشت از موشکورک و شبدر زرد به میزان 2 درصد در جیره استفاده کرد.

جزئیات مقاله

کلمات کلیدی

بلدرچین ژاپنی, بار میکروبی, کلسترول, فاکتورهای بیوشیمیایی

مراجع
1- Abbaspour, B., and S. D. Sharifi. 2015. A Study on the Antioxidants and Hypolipidemic Effects of Gracilariopsis Persica Seaweed in Japanese Quai. Research on Animal Production, 6(12): 12-19. (In Persian)
2- Amiri, H., H. Lari Yazdi, B. Dosti. and F. Samsamnia. 2011. Essential oil composition and anatomical study of Oliveria decumbens Vent. Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants, 26(4): 513-520. (In Persian)
3- Bertram, H. C., A.K. Whittaker, W.R. Shorthose, H.J. Andersen, and A.H Karlsson. 2004. Water characteristics in cooked beef as influenced by ageing and high pressure treatment-an NMR micro imaging study. Meat Science, 66: 301-306.
4- Bouton, P.E., P.V.Harris. and S.Shorthose. 1971. Effect of Ultimate pH upon the Water-Holding Capacity and Tenderness of Mutton. Journal Of Food Science, 36: 435–39.
5- Darabighane, B., F.M. Aghjeh Gheshlagh, B. Navidshad, A. Mahdavi, A. Zarei, and S. Nahashon. 2017. Effects of Peppermint (Mentha Piperita) and Aloe Vera (Aloe Barbadensi) on Ileum Microflora Population and Growth Performance of Broiler Chickens in Comparison with Antibiotic Growth Promoter. Iranian Journal of Applied Animal Science, 7 (1): 101–8.
6- Donhof Ivan, E. 2000. Aloe vera, the wole leaf advantage. Journal of General Practice, 15: 112-124.
7- Habibi, H., N. Ghahtan and MA. kohanmoo. 2017. Effect of Dietary Supplementation of Three Powdered Melilotus officinalis, Oliveria decumbens Vent, Aloe vera L on Quantitative, Qualitative and Biochemical Properties of Japanese Quails’ Eggs. Livestock Research, 6 (12): 27-36. (In Persian).
8- Hajipour dehbalaei, Sh., M. Afsharmanesh, and M. Sami. 2016. Effect of essential oils of thyme, oregano and their combination on quality of quail meat in comparison with virginiamycin. Journal of Food Hygiene, 5(20): 45-54. (In Persian)
9- Irshad, S., M. Butt, and H. Younus. 2011. In-Vitro Antibacterial Activity of Aloe Barbadensis Miller (Aloe Vera). International Research Journal of Pharmaceutical, 1 (2): 59–64.
10- Jafarzadeh, A., H. Darmani Kuhi, N. Ghavi Hossein-Zadeh. and M. Roostaei-Ali Mehr. 2014. Effect of dietary Aloe vera gel powder supplementation on performance, lymphoid organ weights and immune response of Japanese quails. Animal Production Research, 3(1): 31-41. (In Persian).
11- Jebelli Javan, A., M. Saberi, A. Javaheri Vayeghan, S. Ghaffari Khaligh, H. Rezaian and N. Nejabat. 2013. The effect of dietary Aloe vera gel extract supplementation on lipid peroxidation of broiler breast fillets during frozen storage. Journal of Veterinary Research, 68 (3): 233-240.
12- Klaver, F.A.M. and R.V.D. Meer. 1993. The Assumed Assimilation of Cholesterol by Lactobacilli and Bifidobacterium Bifidum Is Due to Their Bile Salt-Deconjugating Activity. Applied And Environmental Microbiolog, 59 (4): 1120–24.
13- Khosravinezhad. M., E. Talebi, Shivakumar, Z. Nemati. and I. Nasrollahi. 2017. Essential Oil Composition and Antimicrobial , Antioxidant Activities of Oliveria Decumbens Vent. International Journal of Herbal Medicine, 5 (2): 102–6.
14- Lin, D. and M.T. Morrissey. 2014. Iced Storage Characteristics of Northern Squawfish (Ptychocheilus Oregonensis). Journal of Aquatic Food Product Technology, 8: 37–41.
15- Luna, A., M. C Lábaque, J. A. Zygadlo. and R. H. Marin. 2010. Effects of thymol and carvacrol feed supplementation on lipid oxidation in broiler meat. Poultry Science, 89: 366-370.
16- Martino, E., I. Ramaiola, M. Urbano, F. Bracco. and S. Collina. 2006. Microwave-Assisted Extraction of Coumarin and Related Compounds from Melilotus Officinalis (L.) Pallas as an Alternative to Soxhlet and Ultrasound-Assisted Extraction. Journal of Chromatography, 1125: 147–51.
17- Mahboubi, M., M. M. Feizabadi, G. Haghi. and H. Hosseini. 2008. Antimicrobial activity and chemical composition of essential oil from Oliveria decumbens Vent. Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants, 24(1): 56-65. (In Persian)
18- Plesca-Manea, L., A. E. Parvu, M. Parvu, M. Taamas, R. Buia, and M. Puia. 2002. Effects of Melilotus Officinalis on Acute Inflammation. Phytotherapy Research, 16: 316–19.
19- Quijano-Celis, C. E., A. P. Jorge. and M. Gustavo. 2010. Chemical Composition of the Leaves Essential Oil of Melilotus Officinalis (L.) Pallas from Colombia. Journal of Essential Oil Bearing Plants, 13 (3): 313–15.
20- Rouzmehr, F., Y. Chashnidel, M. Rezaei, M. Mohiti Asli, and M. Mottaghi Talab. 2017. The Effect of Thyme and Cinnamon Microencapsulated Essential Oils on Performance, Some Blood Parameters and Carcass Characteristic in Boiler Chicks. Research on Animal Production, 8(17): 34-42. (In Persian)
21- Sahu, P. K., D. Dayal Giri, R. Singh, P. Pandey, S. Gupta, A. K. Shrivastava, A. Kumar, and K. D. Pandey. 2013. Therapeutic and Medicinal Uses of Aloe Vera : A Review. Pharmacology & Pharmacy, 4: 599–610.
22- Sedaghat, A., M. A. Karimi Torshizi, and Sh, Rahimi. 2016. Effect of different levels of camphor on performance and serum concentration of thyroid hormones and testosterone in Japanese quail. Animal Production, 18(2): 273-286. (In Persian)
23- Shaeri, M., A. Mohti, Z. Ansari Pirsaraei, and M. Taghizadeh. 2012. The Effect of Anethum graveolensEssential Oil on Some Blood Parameters, Egg Yolk Cholesterol Concentration, Hatchability and Chick Quality in Broiler Breeder Hens. Research on Animal Production, 3 (6): 15-24. (In Persian)
24- Suganya, T., S, Senthilkumar, K. Deepa, J. Muralidharan, G. Gomathi, and S. Gobiraju. 2016. Herbal feed additives in poultry. International Journal of Science, Environment and Technology, 5 (3): 1137–45.
25- Talazadeh, F., M. Mayahi, S. M. Jalali, and V. Asgari. 2016. The effect of thyme extract (Thymus vulgaris) on feed intake, weight gain, feed conversion ratio and blood serum lipids profile of broiler chickens. Iranian Veterinary Journal, 12(3): 51-57. (In Persian)
26- Thiruppathi, S., V. Ramasubramanian, T. Sivakumar, and V. Thirumalai arasu. 2010. Antimicrobial Activity of Aloe Vera (L.) Burm. F. against Pathogenic Microorganisms. Journal Of Biosciences Research, 1 (4): 251–58.
27- Turner, T. T, and J. J. Lysiak. 2008. Oxidative stress: A common factor in testicular dysfunction. Journal of Andrology, 29: 488-498.
28- Van Riper, C. L, and D.L. Larson. 2009. Role of Invasive Melilotus Officinalis in Two Native Plant Communities Communities. Plant Ecology, 200: 129–139.
29- Windisch, W., K. Schedle, C. Plitzner, and A. Kroismayr. 2014. Use of Phytogenic Products as Feed Additives for Swine and Poultry. Journal of Animal Science, 86: 140–48.
30- Yazadani, S., Z. Ansari Pirsaraei, H. Deldar, S. A. Jafarpour, and S. Beheshti Moghadam. 2015. Effect of different levels of Aloe vera on performance, carcass characteristics, meat quality and blood paramerers of broiler chicks. Animal Science Journal (Pajouhesh & Sazandegi), 110: 67-80.
31- Yazadani, S., Z. Ansari Pirsaraei, H. Deldar, and S. A. Jafarpour. 2015. Effect of different levels of Aloe Vera gel and neomycin on performance, some carcass characteristics, and physical and chemical meat quality of broiler chicks. Poultry Science Researche. 2 (1): 9-20.
32- Yingyuad, S., S. Ruamsin, D. Reekprkhon, S. Reekprkhon, S. Pongamphai, and U. Siripatrawan. 2006. Effect of Chitosan Coating and Vacuum Packaging on the Quality of Refrigerated and Science. Packaging Technology and Science, 19: 149–57.
ارجاع به مقاله
حبیبیح., & قحطانن. (2020). تاثیر گیاهان دارویی شبدر زرد، موشکورک و آلوئه¬ورا بر بازده تولید، خصوصیات بیوشیمیایی و بار میکروبی گوشت بلدرچین ژاپنی . پژوهشهای علوم دامی ایران, 12(2), ۲۱۱-۲۲۲. https://doi.org/10.22067/ijasr.v12i2.78238
نوع مقاله
علمی پژوهشی- تغذیه طیور