##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

امیر موسائی , رضا ولی زاده , عباسعلی ناصریان , مرتضی بهنام رسولی ,

چکیده

این پژوهش به منظور بررسی اثرات تغذیه پروتئین سویا و متیونین بصورت اسید آمینه مکمل بر تغییرات فراسنجه‌های سرمی موشهای صحرایی نر و ماده نژاد ویستار انجام شد. بدین منظور تعداد 32 سر موش صحرایی نر و ماده (16 نر و 16 ماده) با متوسط وزن اولیه به ترتیب 3/6 ± 3/116 و 8/6± 8/115 گرم در سن دو ماهگی به مدت 8 هفته با جیره‌های یکنواخت به لحاظ انرژی و پروتئین تغذیه شدند. جیره‌های آزمایشی شامل پروتئین سویا (28 درصد)، کازئین (20 درصد)، پروتئین سویا با مکمل متیونین (3/0 درصد) و جیره حاوی نسبت یک به یک پروتئین سویا و کازئین بود. تیمارها بطور تصادفی و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در اختیار حیوانات قرار گرفت (4 نر و 4 ماده در هر تیمار). موشهای صحرایی تغذیه شده با جیره سویا-متیونین بیشترین افزایش وزن را نشان دادند. غلظت تری‌گلیسرید سرم خون در ماده‌ها در مقایسه با نرها بیشتر بود و حیوانات تغذیه شده با کازئین، کلسترول خون بالاتری نسبت به گروه سویا-متیونین و سویا-کازئین داشتند. جیره‌های آزمایشی بر LDL کلسترول اثر معنی‌داری نداشت اما غلظت LDL در ماده‌ها کمتر از نرها بود (به ترتیب6/45 و 64/51 میلی‌گرم در دسی لیتر). در مجموع پاسخ‌های متابولیکی به جیره‌های آزمایشی نشان داد که تغذیه پروتئین سویا بصورت همراه با کازئین یا متیونین در مقایسه با جیره حاوی کازئین، سبب کاهش کلسترول خون در موشهای صحرایی نر و ماده می‌شود.

جزئیات مقاله

مراجع
ارجاع به مقاله
موسائیا., ولی زادهر., ناصریانع., & بهنام رسولیم. (2011). اثر منبع پروتئین جیره بر لیپیدها و لیپوپروتئین‌های خون موشهای صحرایی نر و ماده نژاد ویستار. پژوهشهای علوم دامی ایران, 3(1). https://doi.org/10.22067/ijasr.v3i1.10591
نوع مقاله
مقالات علمی پژوهشی