##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

محسن آبسالان , محمد خوروش , مهدی میرزائی , علی اکبر رئیسی , محمدرضا میرزایی , مرتضی حسینی غفاری ,

چکیده

تعداد 36 راس بره نر عربی در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 4 جیره غذایی حاوی سطوح 5، 10 و 15 درصد پنبه دانه به مدت 70 روز پروار شدند. افزایش وزن روزانه، خوراک مصرفی روزانه، ضریب تبدیل غذایی، بازده لاشه و شکل شناسی پرزهای روده کوچک آن ها مورد اندازه گیری و بررسی قرار گرفت. جیره‌ها از نظر انرژصفر،ی قابل متابولیسم و پروتئین قابل متابولیسم مشابه بودند. ضریب تبدیل خوراک در تغذیه با سطوح 5، 10 و 15 درصد پنبه دانه در مقایسه با گروه شاهد بطور معنی داری کاهش یافت ( به ترتیب 06/6، 28/5 و 39/5 در مقابل 39/6). علاوه براین میانگین افزایش وزن روزانه بطور معنی داری با تغذیه پنبه دانه افزایش یافت (05/0p<). بهترین نتایج برای وزن لاشه و بازده لاشه با تغذیه 10 درصد پنبه دانه حاصل شدند. شکل شناسی پرزها تحت تاثیر مثبت تغذیه پنبه دانه و محل نمونه گیری از روده باریک قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان دادند که بره‌های پرواری پنبه دانه سالم را بدون هرگونه مشکلی مصرف کرده و بهترین عملکرد مربوط به تیمار حاوی 10 درصد پنبه دانه سالم بود.

جزئیات مقاله

مراجع
ارجاع به مقاله
آبسالانم., خوروشم., میرزائیم., رئیسیع. ا., میرزاییم., & حسینی غفاریم. (2011). تاثیر سطوح مختلف پنبه دانه سالم بر عملکرد، بازده لاشه و شکل شناسی پرزهای روده کوچک بره های نر پرواری عربی. پژوهشهای علوم دامی ایران, 3(1). https://doi.org/10.22067/ijasr.v3i1.10583
نوع مقاله
مقالات علمی پژوهشی