##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

سید جواد حسینی واشان , ابولقاسم گلیان , نظر افضلی ,

چکیده

آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 144 قطعه مرغ تخم گذار در سن 26 هفته با سه تکرار 12 قطعه ای به منظور ارزیابی تأثیر سطوح مختلف ضایعات خرما در جیره بر صفات کیفی تخم مرغ، کلسترول زرده و عملکرد آنها انجام شد. مرغان با جیره های حاوی مواد مغذی و انرژی یکسان و مقادیر صفر، 5/1 ، 3 و 5 درصد ضایعات خرما در سه دوره 28 روزه تغذیه شدند. تخم مرغ ها به صورت روزانه جمع آوری و سه روز در هفته توزین و میانگین وزن هفتگی تعیین شد. به منظور مطالعه پارامترهای خونی در انتهای آزمایش از ورید بال خونگیری بعمل آمد. درصد تولید تخم مرغ، گرم تخم مرغ تولیدی روزانه، ضریب تبدیل غذایی، مقدار خوراک مصرفی، شاخص تخم مرغ، شاخص ارتفاع زرده، شاخص رنگ زرده، و وزن زرده به عنوان درصدی از وزن تخم مرغ تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفتند (P>0.05). میانگین وزن تخم مرغ بطور معنی داری در تیمار تغذیه شده با 5 درصد خرما بالاتر بود (P<0.05). میانگین سطح کلسترول زرده تخم مرغ و تیتر آنتی بادی بر علیه نیوکاسل و گامبورو تحت تأثیر سطوح ضایعات خرما تغییر معنی داری ننمود (P>0.05). سطح کلسترول پلاسما در تیمار تغذیه شده با 5 درصد ضایعات خرما بطور معنی داری کاهش یافت (P<0.05) اما سایر سطوح ضایعات خرما تأثیر معنی داری بر روی کلسترول خون نداشتند. مکمل نمودن جیره مرغ تخمگذار با ضایات خرما تا سطح 5 درصد هیچ گونه اثر منفی بر صفات تولیدی ندارد و باعث کاهش هزینه های تولید نیز می گردد.

جزئیات مقاله

مراجع
ارجاع به مقاله
حسینی واشانس. ج., گلیانا., & افضلین. (2011). تأثیر سطوح مختلف ضایعات خرما بر عملکرد، خصوصیات کیفی تخم مرغ و فراسنجه های خونی در مرغان تخم گذار. پژوهشهای علوم دامی ایران, 3(1). https://doi.org/10.22067/ijasr.v3i1.10543
نوع مقاله
مقالات علمی پژوهشی