2024-03-29T08:12:34Z
https://ijasr.um.ac.ir/?_action=export&rf=summon&issue=4596
Iranian Journal of Animal Science Research
ijasr
2008-3106
2008-3106
1398
11
1
اثر دو سطح پروتئین خوراک آغازین و شیر مصرفی بر عملکرد، فراسنجههای شکمبهای و نرخ عبور در دستگاه گوارش گوسالههای هلشتاین
نسرین
مهرداد
یداله
چاشنی دل
اسداله
تیموری یانسری
محمد
خوروش
امروزه، اهمیت تغذیه کمی و کیفی گوسالهها، برای تحریک مصرف کافی خوراک آغازین بهمنظور توسعهی شکمبه و دستیابی به وزن مناسب از شیرگیری در زمان مطلوب و همچنین کاهش هزینه ها مدنظر می باشد. بنابراین، پژوهش حاضر بهمنظور بررسی اثرات سطوح پروتئین خوراک آغازین و مقدار شیر مصرفی، بر عملکرد و فراسنجههای شکمبهای در گوسالههای نر شیرخوار هلشتاین انجام شد. بدین منظور 40 رأس گوسالهی نر تازه متولدشده، به مدت 75 روز مورد پژوهش قرار گرفتند. گوسالهها بعد از 3 روز تغذیه با آغوز، بهطور کاملاً تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول 10 درصد وزن بدنشان و گروه دوم 7 درصد وزن بدنشان با شیر تغذیه شدند. این دو گروه دوباره به دو زیرگروه دیگر تقسیم شدند. یک زیرگروه با خوراک آغازین حاوی 17 درصد پروتئین و دیگری با 20 درصد پروتئین تغذیه شدند. دسترسی گوسالهها به خوراک آغازین و آب بهصورت آزاد بود. به شیر مصرفی نوبت صبح همهی گوسالهها، 2 گرم پروبیوتیک شامل: پروبیوتیک باکتریایی (پروتکسین شامل هفت گونه باکتری و دو گونه قارچ) و غیر باکتریایی (مخمر ساکارومایسس سرویزیه) اضافه شد. نمونهگیری از مایع شکمبه، در 30، 60 و 75 روزگی انجام شد. مقدار مصرف خوراک و وزن گوسالهها به ترتیب بهصورت روزانه و هفتگی اندازهگیری شد. نتایج نشان داد مصرف خوراک، افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل خوراک، قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی و pH مایع شکمبه تحت تأثیر مقدار شیر مصرفی و سطوح پروتئین خوراک قرار نگرفت. مصرف خوراک و افزایش وزن روزانه، به ترتیب در کل دوره و قبل از شیرگیری با افزایش سن افزایش و معنیدار بود. قبل از شیرگیری، ضریب تبدیل خوراک تحت اثر هفته و افزایش وزن بدن گوسالهها تحت اثر روز و اثر متقابل بین روز و سطوح پروتئین خوراک آغازین افزایش یافت. در 30 و 75 روزگی، غلظت نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه به ترتیب تحت تأثیر سطوح پروتئین و اثر متقابل روز و سطوح پروتئین خوراک افزایش و معنیدار بود. در 60 روزگی، غلظت کل اسیدهای چرب فرار، تحت اثر سطوح پروتئین قرار گرفت. نرخ عبور مواد جامد از شکمبه و دستگاه گوارش در بین تیمارها تحت اثر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. بهطورکلی نتایج نشان داد افزایش وزن بدن، قابلیت هضم مواد مغذی و ضریب تبدیل خوراک مصرفی در تیمار 2(17 درصد پروتئین خام و 10 درصد وزن بدن شیر مصرفی) نسبت به سایر تیمارها از وضعیت بهتری برخوردار بود.
Holstein calves
Passage Rate
Performance
Ruminal parameters
Starter protein levels
2019
03
21
1
15
https://ijasr.um.ac.ir/article_36417_5ccd3672c9ad3ea723677025716591a6.pdf
Iranian Journal of Animal Science Research
ijasr
2008-3106
2008-3106
1398
11
1
تأثیر افزودنی پروبیوتیک بر عملکرد و فراسنجههای خونی گاوهای شیرده هلشتاین
حمید
فیروزنیا
اکبر
تقی زاده
صادق
علیجانی
حمید
محمدزاده
مطالعه حاضر بهمنظور بررسی تأثیر افزودن پروبیوتیک بر تولید، ترکیب شیر و فراسنجههای خونی در گاوهای شیرده هلشتاین انجام شد. به این منظور 12 رأس گاو شیرده هلشتاین با متوسط تولید روزانه 3 ± 35 کیلوگرم و روزهای شیردهی 7 ± 110 روز در این آزمایش استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- تیمار شاهد (جیره بدون استفاده از پروبیوتیک)، 2- جیره حاوی 6 گرم در روز پروبیوتیک قارچی (مخمر ساکارومایسز سرویسیه) بود. گاوها در جایگاههای انفرادی نگهداری شده و با جیره کاملاً مخلوط و در حد اشتها تغذیه شدند. نتایج نشان دادند که افزودن مخمر ساکارومایسز سرویسیه در جیره اثر معنیداری بر مصرف ماده خشک در گاوهای شیری هلشتاین در مقایسه با گروه شاهد نداشت. میزان تولید شیر بهطور معنیداری در گاوهای تغذیهشده با مخمر ساکارومایسز سرویسیه در مقایسه با گروه شاهد افزایش یافت. راندمان خوراک تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. همچنین، مکمل نمودن مخمر ساکارومایسز سرویسیه درصد چربی شیر را در گاوهای هلشتاین افزایش داد درحالیکه درصد پروتئین و لاکتوز شیر تحت تأثیر قرار نگرفت. مکمل نمودن مخمر ساکارومایسز سرویسیه در جیره منجر به افزایش معنیدار گلوکز، کلسترول، کلسیم و فسفر سرم خون و نیز کاهش معنیدار نیتروژن اورهای خون در گاوهای شیرده هلشتاین شد. همچنین، افزودن مخمر در جیره تمایل به افزایش انسولین، HDL و نیز تمایل به کاهش NEFA در سرم خون گاوهای شیری هلشتاین داشت. درمجموع، نتایج حاکی از آن است که افزودن مخمر ساکارومایسز سرویسیه در جیره باعث بهبود عملکرد گاوهای شیرده هلشتاین شد.
Energy balance
Fiber Digestion
Probiotic
Saccharomyces cerevisiae
Urea Nitrogen
2019
03
21
17
26
https://ijasr.um.ac.ir/article_36445_3d52d24b3dd4e4ac70b74aa40a5d8f5c.pdf
Iranian Journal of Animal Science Research
ijasr
2008-3106
2008-3106
1398
11
1
اثرات سطوح مختلف انرژی و پروتئین در گامه انتهایی آبستنی بر عملکرد، تولید پروتئین میکروبی، فراسنجههای خونی و شکمبهای بزهای سیستانی
رقیه
رحمانی فیروزی
اسداله
تیموری یانسری
عیسی
دیرنده
این پژوهش بهمنظور بررسی اثرات دو سطح انرژی و پروتئین خام پائین و بالا (به ترتیب مقادیر NRC (2007) و 10 درصد بالاتر از آن) در گامه سوم آبستنی بر وزن بدن، قابلیت هضم ظاهری، فعالیت نشخوار، فراسنجههای شکمبهای، پروتئین میکروبی و وزن تولد بزغاله با استفاده از 28 رأس بز سیستانی (وزن بدن 6/2±25 کیلوگرم، روزهای آبستنی 5±100) در قالب طرح کاملاً تصادفی با روش فاکتوریل 2×2 انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) پروتئین و انرژی پائین 2) پروتئین پائین و انرژی بالا 3) پروتئین پائین و انرژی بالا 4) پروتئین و انرژی بالا. ماده خشک مصرفی و کاهش وزن در زمان زایش در تیمار با پروتئین بالا- انرژی پایین بیشتر بود. اما وزن تولد بزغاله این تیمار بهطور معنیداری بالاتر بود. در فراسنجههای خونی 28 روز قبل زایش غلظت کلسترول در تیمار انرژی بالا پروتئین پایین بهطور معنیداری افزایش یافت، اما غلظتهای خونی گلوکز، تریگلیسرید، اوره و پروتئینکل تفاوت معنیداری نشان ندادند. در 14 روز قبل زایش، غلظت اوره خون در تیمار با پروتئین بالا بهطور معنیداری بالاتر بود، اما تفاوت معنیداری در غلظت تریگلیسرید، کلسترول و پروتئین کل خون بین تیمارها وجود نداشت. در 2 ساعت بعد زایش تفاوت معنیداری در غلظت گلوکز و تریگلیسرید بین تیمارها وجود نداشت. تولید پروتئین میکروبی در تیمار با پروتئین بالا- انرژی بالا بیشتر بود. تفاوت معنیداری در فراسنجههای شکمبهای بین تیمارها مشاهده نشد. بهطوریکه pH مایع شکمبه قبل از مصرف خوراک در تیمار دارای انرژی بالا و پروتئین پایین نسبت به 3 ساعت بعد از مصرف خوراک بالاتر بود. همچنین غلظت اسیدهای چرب فرار شکمبه با مصرف جیرههای حاوی انرژی بالا و پروتئین پایینتر از حد توصیهشده، افزایش یافت. بهطورکلی نتایج نشان داد تأمین نیاز انرژی و پروتئین در گامه انتهای آبستنی و افزایش سطح پروتئین موجب بهبود عملکرد و افزایش وزن تولد بزغاله در بزهای آبستن میشود.
energy
goat
Performance
pregnancy
Protein
2019
03
21
27
43
https://ijasr.um.ac.ir/article_36460_9de1cc1c913e5f1d40b41809f5105dbc.pdf
Iranian Journal of Animal Science Research
ijasr
2008-3106
2008-3106
1398
11
1
اثر عصاره برگ بلوط بر عملکرد، وضعیت آنتیاکسیدانی و ترکیب چربی بطنی در برههای پرواری
مرضیه
باقری نسب
فرخ
کفیل زاده
عباسعلی
ناصریان
این مطالعه بهمنظور مقایسه تأثیر استفاده از عصاره برگ بلوط بر عملکرد، وضعیت آنتیاکسیدانی و ترکیب چربی بطنی برههای پرواری با استفاده از 12 بره لری- بختیاری در دو گروه: دریافتکننده جیره بدون عصاره برگ بلوط (شاهد) و گروه دریافتکننده جیره حاوی عصاره برگ بلوط در مدت آزمایشی 105 روز انجام شد. نتایج نشان داد که افزودن عصاره برگ بلوط به جیره تأثیر معنیداری بر عملکرد نداشت، اما موجب کاهش معنیدار چربی بطنی (002/0)، دنبه (026/0) و افزایش وزن روده خالی (003/0) برهها شد. تفاوت معنیداری بین تیمارها در مورد فراسنجه های خونی مشاهده نشد، درحالیکه شاخص آنتیاکسیدانی مالون دی آلدئید با افزودن عصاره برگ بلوط بهبود نشان داد. نیتروژن آمونیاکی شکمبه در برههایی دریافتکننده عصاره برگ بلوط، به میزان 747/2 میلیگرم در دسی لیتر کمتر بود. اضافه کردن عصاره برگ بلوط موجب افزایش معنیدار به میزان 23/5 درصد در اسید چربهای غیراشباع و کاهش اسید چرب اشباع چربی بطنی گردید. بهطورکلی نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از عصاره برگ بلوط (حاوی تانن) در جیره پرواری میتواند موجب بهبود فراسنجه های کیفی لاشه و وضعیت آنتیاکسیدانی برههای پرواری، بدون داشتن اثرات منفی بر عملکرد شود.
antioxidation
Canola
Finishing lamb
oak
Tannins
2019
03
21
45
57
https://ijasr.um.ac.ir/article_36475_9314e9195378909708055d4c019f0723.pdf
Iranian Journal of Animal Science Research
ijasr
2008-3106
2008-3106
1398
11
1
اثرات مخلوط تفالههای انار، انگور، سیب و لیموترش با و بدون آنزیم بر عملکرد، صفات لاشه، پاسخ ایمنی و مورفولوژی روده جوجههای گوشتی
اشکان
صدیقی
علی
نوبخت
تحقیق حاضر بهمنظور ارزیابی اثرات استفاده از سطوح مختلف مخلوط تفالههای انار، انگور، سیب و لیموترش با و بدون آنزیم بر عملکرد، صفات لاشه، پاسخ ایمنی و مورفولوژی روده در جوجههای گوشتی انجام گرفت. این آزمایش با تعداد 384 قطعه جوجه گوشتی (سویه راس- 308)، در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل (2×4) با چهار سطح مخلوط تفالهها (صفر، 2، 4 و 6 درصد)، دو سطح مولتیآنزیم روابیو (صفر و 05/0 درصد) در 8 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار، از سن 10 تا 42 روزگی در دو مرحله رشد (11 تا 24 روزگی) و پایانی (25 تا 42 روزگی) انجام گرفت. استفاده از 6 درصد مخلوط تفالهها و 6 درصد تفالهها با مولتیآنزیم بدون تأثیر بر ضریب تبدیل خوراک، درصد ماندگاری و هزینه تولید، موجب افزایش مقدار خوراک مصرفی، افزایش وزن روزانه، افزایش وزن نهایی جوجهها و شاخص تولید شد. 6 درصد مخلوط تفالهها موجب افزایش معنیدار درصد سنگدان شد. استفاده از مخلوط تفالهها سطح ایمنوگلوبین G را کاهش داد ولی مولتیآنزیم و مولتیآنزیم با مخلوط تفالهها اثرات معنیداری بر وضعیت ایمنی جوجهها نداشت. مخلوط تفالهها، مولتیآنزیم و مخلوط تفالهها با مولتیآنزیم اثرات معنیداری بر مورفولوژی روده جوجهها نداشت. درمجموع استفاده از 6 درصد مخلوط تفالههای انار، انگور، سیب و لیموترش در جیره جوجههای گوشتی نهتنها اثرات منفی بر عملکرد آنها نداشت، بلکه افزایش وزن روزانه، وزن نهایی جوجهها و شاخص تولید را نیز بهبود بخشید. درحالیکه استفاده از مولتیآنزیم نتوانست کارآیی استفاده از تفالهها را بهبود دهد.
Broilers
Enzyme
Immune level
Performance
Pulps mixture
2019
03
21
59
72
https://ijasr.um.ac.ir/article_36430_e8ee210f322dff3d61b19e15ab448fbe.pdf
Iranian Journal of Animal Science Research
ijasr
2008-3106
2008-3106
1398
11
1
ارزیابی تأثیر اسانس هیدروالکلی گیاه داروئی شاهاسپرم (Tanacetum balsamita)، ویتامین-های E، C و آنتیبیوتیک ویرجینیامایسین بر عملکرد، متابولیتهای سرم، صفات لاشه، کیفیت گوشت سینه و ران و جمعیت میکروبی ایلئوم جوجههای گوشتی
اسد
کرمی
علی
خطیب جو
محمد
اکبری قرائی
کامران
طاهرپور
مهدی
سلطانی
در آزمایش حاضر تأثیر اسانس هیدروالکلی گیاه داروئی شاهاسپرم (Tanacetum balsamita)، ویتامینهای E، C و آنتیبیوتیک ویرجینیامایسین بر عملکرد، متابولیتهای سرم، صفات لاشه و جمعیت میکروبی ایلئوم جوجههای گوشتی مورد مقایسه قرار گرفت. تعداد 300 قطعه جوجه گوشتی مخلوط نر و ماده سویه راس-308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به شش تیمار دارای پنج تکرار و 10 قطعه در هر تکرار اختصاص داده شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1) جیره پایه (شاهد)، 2) جیره پایه بهعلاوه ویرجینیامایسین (200 میلیگرم در کیلوگرم جیره)، 3) جیره پایه بهعلاوه اسانس هیدروالکلی شاه اسپرم (200 میلیگرم در کیلوگرم جیره)، 4) جیره پایه بهعلاوه اسانس هیدروالکلی شاه-اسپرم (400 میلیگرم در کیلوگرم جیره)، 5) جیره پایه بهعلاوه مکمل ویتامین E (400 میلیگرم در کیلوگرم جیره) و 6) جیره پایه بهعلاوه مکمل ویتامین C (200 میلیگرم در کیلوگرم جیره). خوراک مصرفی، میانگین افزایش وزن، ضریب تبدیل خوراک و شاخص بازدهی تولید اروپائی تحت تأثیر جیرههای آزمایشی از 42-1 روزگی قرار نگرفت. رنگ گوشت (روشنی، زردی و قرمزی) ران و سینه، درصد لاشه، ران، سینه و چربی بطنی، درصد چربی و پروتئین گوشت ران و درصد چربی گوشت سینه تحت تأثیر افزودنیها قرار نگرفتند اما افزودن اسانس شاه اسپرم درصد پروتئین گوشت سینه را کاهش داد. مکمل ویتامین E، غلظت HDL-کلسترول سرم را در مقایسه با جیره شاهد افزایش داد درحالیکه غلظت تریگلیسرید، کلسترول کل و LDL-کلسترول سرم تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند. ازودن 400 میلیگرم اسانس شاه-اسپرم و ویتامینهای E و C جمعیت لاکتوباسیل ایلئوم را افزایش دادند درحالیکه اشریشیاکلی تحت تأثیر قرار نگرفت. افزودن اسانس شاهاسپرم تأثیری بر عملکرد و فراسنجههای خونی نداشت اما افزودن 400 میلیگرم اسانس شاهاسپرم به جیره جوجههای گوشتی، سبب افزایش جمعیت لاکتوباسیلوس ایلئومی شد. بهطورکلی افزودن اسانس گیاه شاهاسپرم در شرایط عادی پرورش، اقتصادی نیست
Blood metabolites
Broiler
Microbial population
Performance
Tanacetum Balsamita
2019
03
21
73
84
https://ijasr.um.ac.ir/article_36449_0f533e729d2260ed69bc21edc3384c25.pdf
Iranian Journal of Animal Science Research
ijasr
2008-3106
2008-3106
1398
11
1
آنالیز ژنتیکی صفات افزایش وزن روزانه و نسبت کلیبر در گوسفند کرمانی
رضا
بهمرام
مریم
اسرافیلی تازه کند محمدیه
در این پژوهش از اطلاعات گوسفندان نژاد کرمانی که طی سالهای 1362 تا 1389 در ایستگاه اصلاح نژاد شهر بابک استان کرمان جمعآوریشده بود، برای تجزیهوتحلیل ژنتیکی صفات رشد استفاده شد. صفات موردبررسی شامل افزایش وزن روزانه و نسبت کلیبر در چهار دوره زمانی (تولد تا از شیرگیری، از شیرگیری تا ششماهگی، ششماهگی تا نهماهگی و نهماهگی تا یکسالگی) بود. اثر ترکیبی گله-سال-فصل (23 گله)، جنس بره و سن مادر هنگام زایش بر تمامی صفات موردمطالعه معنیدار بود. وراثتپذیری مستقیم برای صفات ADG1، ADG2، ADG3، ADG4، KR1، KR2، KR3 و KR4 به ترتیب 14/0، 15/0، 16/0، 16/0، 17/0، 19/0، 20/0 و 23/0 برآورد گردید. وراثتپذیری مادری و واریانس فنوتیپی ناشی از محیط دائمی مادری برای صفات قبل از شیرگیری به ترتیب 11/0 و 03/0 (افزایش وزن روزانه) و 09/0 و 10/0 (نسبت کلیبر) به دست آمد. وراثتپذیری کل صفات موردمطالعه در این پژوهش در دامنه 16/0 تا 23/0 بود. ارزیابی ژنتیکی صفات رشد در این مطالعه نشان داد که ژنتیک مادری بر صفات افزایش وزن روزانه و نسبت کلیبر قبل از شیرگیری نسبت به صفات افزایش وزن و نسبت کلیبر بعد از شیرگیری (از شیرگیری تا ششماهگی، ششماهگی تا نهماهگی و نهماهگی تا یکسالگی) تأثیر بیشتری داشت. بنابراین به نظر میرسد، برای بهبود ژنتیکی صفات افزایش وزن روزانه و نسبت کلیبر قبل از شیرگیری توجه بیشتر به اثرات مادری ضروری باشد.
Average daily gain
Growth traits
Heritability
Kermani
Kleiber ratio
2019
03
21
85
95
https://ijasr.um.ac.ir/article_36425_d624d2c52905ec66584240b39c7be461.pdf
Iranian Journal of Animal Science Research
ijasr
2008-3106
2008-3106
1398
11
1
بررسی الگوی رشد و افزایش وزن در جوجههای بومی اصفهان
سمیرا
عباسزاده
نصرالله
پیرانی
بهنام
احمدی پور
در سالهای اخیر بهطور عمده مرغان بومی موردتحقیق و توجه بیشتری بودهاند؛ زیرا نقش مهمی در تأمین پروتئین حیوانی برای مصرفکنندگان در کشورهای توسعهیافته و درحالتوسعه ایفا کردهاند و منابع ژنتیکی پایه برای برنامههای اصلاح نژادی محسوب میشوند. بنابراین شناخت دقیق آنها میتواند مبنای دقیقتری برای بهبود برنامههای اصلاح نژادی در آینده و استفاده بهینه از منابع موجود در جهت افزایش تولید آنها گردد. ازاینرو این مطالعه باهدف بررسی الگوی رشد و افزایش وزن جوجههای بومی اصفهان انجام گرفت. بدین منظور از اطلاعات رشد 230 قطعه جوجه بومی از 1 روزگی تا پایان هفته 12 استفاده شد. جوجهها بعد از توزین در روز اول، شمارهگذاری و تا پایان دوره بهصورت انفرادی و هفتگی وزن شدند. در پایان هفتههای 3، 6، 9 و 12 با استفاده از کولیس دیجیتال طول و قطر ران، طول و عرض سینه و طول و قطر ساق پا اندازهگیری شدند. در پایان هفته 12 کشتار جوجهها انجام و جنسیت جوجهها تعیین شد. همچنین وزن لاشه، وزن سینه، وزن رانها و چربی محوطه بطنی اندازهگیری و موردبررسی قرار گرفت. جهت برازش دادههای رشد از سه تابع رشد ریچارد، گمپرتز و لجستیک استفاده شد که بهطورکلی برای هر دو جنس نر و ماده، تابع رشد ریچارد با 96/0 r2adj= برازش بهتری بر دادههای رشد ارائه داد. نتایج نشان داد که در 2 تا 12 هفتگی وزن زنده جوجههای نر بهطور معنیداری بیشتر بود. وزن لاشه و چربی و درصد ران در جوجههای نر و درصد سینه و بال در جوجههای ماده مقادیر بیشتر و تفاوت معنیداری را نشان داد و دو جنس ازنظر درصد لاشه تفاوتی باهم نداشتند. طول و قطر ران در نرها در هفتههای 6، 9 و 12 بیشتر از مادهها و تفاوت معنیداری را نشان داد. طول و عرض سینه در نرها در هفتههای 6 و 9 بیشتر از مادهها بود و تفاوت معنیداری را نشان داد. طول و قطر ساق در همه هفتهها در جنس نر بهطور معنیدار بیشتر از جنس ماده بود.
: Body weight
Carcass Characteristics
Growth function
Native chickens
2019
03
21
97
110
https://ijasr.um.ac.ir/article_36438_240d20bde816c3fd863121a0e8bae576.pdf
Iranian Journal of Animal Science Research
ijasr
2008-3106
2008-3106
1398
11
1
توالی یابی و بررسی بیوانفورماتیکی ایجاد توالی هدف ریز RNA های سرکوب گر در UTR 3' ژن میوستاتین برخی گوسفندان بومی ایران
سعیده
سلیمانی
محمدهادی
سخاوتی
علی
جوادمنش
میوستاتین، بهعنوان عامل تنظیمکننده منفی رشد ماهیچههای اسکلتی در پستانداران شناختهشده است. ثابتشده است که برخی از جهشهای طبیعی موجود در ژن میوستاتین، به علت اثر منفی بر بیان این ژن باعث افزایش رشد و عضلانی شدن گونههایی مانند گاو، گوسفند، موش و سگ میشود. میتوان با استفاده از این الگوهای جهش و استفاده از مهندسی ژنتیک، حیوانات مزرعهای تراریخت با سرعت رشد بالاتر تولید کرد. در این تحقیق قسمتی از ناحیه 3' UTR ژن میوستاتین، به طول 2180 جفت باز در 15 رأس از نژادهای گوسفند دالاق، بلوچی و زل تعیین توالی شد. سپس توالیها با هدف بررسی وجود جهشها و همچنین محل هدف ریز RNA ها بررسی و نسبت به ایجاد تغییر in silico در ناحیه تعیین توالی شده برای ایجاد توالی هدف ریز RNA های miR-1 و miR-206 که در سرکوب ژن میوستاتین و افزایش رشد بافت عضله نقش دارند اقدام شد. نتایج تعیین توالی نشان داد که کلیه گوسفندان این مطالعه فاقد جهشی مؤثر در تغییر بیان ژن میوستاتین بودند. با ایجاد تغییر in silico در دو جایگاه بهصورت هدفمند، نسبت به ایجاد دو توالی هدف برای ریز RNA های miR-1 و miR-206 اقدام شد. بررسی بیوانفورماتیکی مشخص کرد که این جهشها دارای اثرات قابل پیشبینی جانبی نبودند و به همین علت، میتوان در آینده از این جهشها برای دستکاری ژنتیکی با روش ویرایش ژنوم و ایجاد فنوتیپ عضلانی در گوسفندان تراریخت بومی استفاده کرد.
Muscle tissue
Sheep
Myostatin
Micro RNA
2019
03
21
111
119
https://ijasr.um.ac.ir/article_36464_abe3b7cdb40b8280b65928a701dcd02c.pdf
Iranian Journal of Animal Science Research
ijasr
2008-3106
2008-3106
1398
11
1
افزایش حساسیت کیت الایزای گلیکوپروتئین مرتبط با آبستنی بهمنظور تشخیص سریعتر آبستنی در گاو شیری
علیرضا
ایوبی
ملک
شاکری
مهدی
ژندی
هدایت الله
قورچیان
تشخیص سریع آبستنی یکی از فاکتورهای کلیدی مؤثر در افزایش بازدهی تولیدمثل در گاوهای شیری است. گلیکوپروتئینهای مرتبط با آبستنی توسط جفت گاوهای آبستن تولید و تراوش میشوند و در سالهای اخیر در تشخیص آبستنی گاو مورداستفاده قرارگرفتهاند. با توجه به محدود شدن روش سونوگرافی و سایر روشهای مورداستفاده به حدود روز 30 پس از تلقیح، هدف از این پژوهش کاهش زمان تشخیص آبستنی با استفاده از نانوکیت تشخیص گلیکوپروتئین مرتبط با آبستنی بود. برای این منظور، یک نانوکیت الایزای ساندویچی برای تشخیص گلیکوپروتئینهای مرتبط با آبستنی طراحی و ساخته شد. نانوذرات مگنت بهمنظور افزایش سطح تماس بین آنتیبادی و آنتیژن مورداستفاده قرار گرفت و از ویژگی میل اتصالپذیری بالا بین استرپتاویدین و بیوتین برای اتصال آنتیبادی به نانوذرات استفاده شد. در این پژوهش تعداد 58 گاو شیری نژاد هلشتاین انتخاب و تکنیک همزمانسازی و تلقیح مصنوعی انجام شد. نمونههای خون گاوها از روز 18 تا 30 پس از تلقیح روزانه جمعآوری و پساز انتقال به آزمایشگاه نمونههای پلاسمای خون جداسازی شد و وضعیت آبستنی در روز 30 و 60 آبستنی به ترتیب با استفاده از سونوگرافی و لمس راستروده بررسی شد. غلظت گلیکوپروتئینهای مرتبط با آبستنی در نمونههای پلاسما با استفاده از نانوکیت اندازهگیری و با استفاده از نرمافزار SAS آنالیز شد. نتایج نشان داد، غلظت گلیکوپروتئینها از روز 21 تا 30 پس از تلقیح بهصورت وابسته به روز در گاوهای آبستن افزایش مییابد. همچنین اولین افزایش چشمگیر در غلظت گلیکوپروتئینها در روز 23 پس از تلقیح مشاهده شد و گاوهایی که تا روز 60 پس از تلقیح آبستن تشخیص داده شدند، در روز 24 پس از تلقیح غلظت گلیکوپروتئین بیشتری در مقایسه با گاوهای غیرآبستن داشتند (به ترتیب ng/ml 15/0±28/2 و 18/0±7/0) .بر اساس این نتایج، غلظت گلیکوپروتئین در روز 24 آبستنی میتواند نشانهای زودهنگام از وضعیت آبستنی در گاوهای شیری باشد. بااینحال، مطالعات بیشتری لازم است تا کارایی این روش تأیید شود.
abortion
Glycoprotein
Nano-kit
Pregnant cow
2019
03
21
121
132
https://ijasr.um.ac.ir/article_36432_2e7b6c1bedcee4a487ef03367b5cb870.pdf