TY - JOUR ID - 36269 TI - تاثیر سطوح مختلف عصاره برگ پسته وحشی بر عملکرد، جمعیت میکروبی سکوم و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی JO - پژوهشهای علوم دامی ایران JA - IJASR LA - fa SN - 2008-3106 AU - کرد زنگنه, صادق AU - قربانی, محمدرضا AU - طاطار, احمد AU - برزگر, حسن AD - گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، اهواز، ایران. Y1 - 2018 PY - 2018 VL - 10 IS - 3 SP - 367 EP - 379 KW - پسته وحشی KW - عملکرد KW - جوجه های گوشتی DO - 10.22067/ijasr.v10i3.64501 N2 - به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف عصاره برگ پسته وحشی بر عملکرد، جمعیت میکروبی سکومها و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی آزمایشی با استفاده از 240 قطعه جوجه گوشتی یکروزه (سویه راس-308) به مدت 42 روز در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار به انجام رسید. تیمارهای آزمایشی شامل جیره پایه (شاهد مثبت)، جیره پایه به همراه 1/0 درصد آنتیبیوتیک فلاوومایسین (شاهد منفی) و جیره پایه به همراه سطوح 1/0، 2/0 و 3/0 درصد عصاره برگ پسته وحشی بودند. نتایج آزمایش نشان داد که ضریب تبدیل خوراک در دوره آغازین تحت تاثیر گروههای مختلف آزمایشی قرار گرفت و گروه شاهد مثبت کمترین و 3/0 درصد عصاره بیشترین ضریب تبدیل خوراکی را داشتند (05/0>P). میزان مصرف خوراک، افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک در دوره رشد و کل دوره تحت تاثیر گروههای مختلف آزمایشی قرار نگرفتند (05/0
P). تیمارهای آزمایشی تاثیر قابل ملاحظهای بر جمعیت باکتریهای کلی فرم نداشتند ولی باعث افزایش معنیدار جمعیت میکروبی لاکتوباسیلها و کاهش معنیدار اشریشیاکولای در محتویات سکوم شدند (05/0>P). به هنگام استفاده از سطوح 2/0 و 3/0 درصد عصاره برگ پسته وحشی، pH ایلئوم بهطور معنیداری کاهش یافت (05/0>P). نتایج این آزمایش نشان داد که عصاره برگ پسته وحشی تاثیر قابل ملاحظهای بر عملکرد جوجههای گوشتی ندارد ولی، باعث کاهش جمعیت باکتریهای مضر و افزایش جمعیت باکتریهای مفید محتوای سکوم و همچنین باعث کاهش pH محتویات ایلئومی شد. UR - https://ijasr.um.ac.ir/article_36269.html L1 - https://ijasr.um.ac.ir/article_36269_a6b20f54b5ed08dbdba3cbd7996037fd.pdf ER -