TY - JOUR ID - 30463 TI - تاثیر ویتامین C بر عملکرد، خصوصیات تخم مرغ و برخی از فراسنجه های خونی در مرغ های تخمگذار JO - پژوهشهای علوم دامی ایران JA - IJASR LA - fa SN - 2008-3106 AU - رحمتی, مسعود محمد حسین AU - ساکی, علی اصغر AU - زمانی, پویا AU - اسکندرلو, امیر AU - طهماسب پور, بهنام AD - گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بو علی سینا، همدان، ایران AD - Y1 - 2010 PY - 2010 VL - 3 IS - 3 SP - EP - DO - 10.22067/ijasr.v3i3.11297 N2 - مطالعه فوق جهت بررسی اثرات ویتامین C بر عملکرد، خصوصیات تخم مرغ و برخی از فراسنجه های خونی (گلوکز، کلسیم و اسید اوریک) مرغ های تخمگذار تحت شرایط پرورشی طبیعی انجام گرفت. 192 قطعه مرغ لگهورن سفید در سن 24 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار (صفر، 250، 500 و 750 میلی گرم ویتامین C در هر کیلوگرم جیره) و چهار تکرار بمدت 105 روز مورد استفاده قرار گرفتند. اگر چه مصرف غذا، ضریب تبدیل غذایی و درصد تولید تخم مرغ بین همه تیمارها مشابه بودند ولی وزن نهایی مرغ های تخمگذار با مصرف 250 و 750 میلی گرم ویتامین C افزایش معنی داری نشان داد (01/0P UR - https://ijasr.um.ac.ir/article_30463.html L1 - https://ijasr.um.ac.ir/article_30463_9731777e0167bebce541b93eeaa34e4a.pdf ER -