TY - JOUR ID - 28504 TI - بررسی اثر سطوح مختلف کنجاله کلزا و تنظیم جیرههای غذایی بر اساس اسید آمینه کل و قابل هضم بر عملکرد جوجه های گوشتی JO - پژوهشهای علوم دامی ایران JA - IJASR LA - fa SN - 2008-3106 AU - شیوازاد, محمود AU - کریم زاده, صادق AU - زاغری, مجتبی AU - طاهرخانی, رضا AD - گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طیبعی دانشگاه تهران، تهران، ایران AD - دانشگاه فردوسی مشهد Y1 - 2010 PY - 2010 VL - 2 IS - 1 SP - EP - KW - کنجاله کلزا KW - اسید آمینه کل KW - اسید آمینه قابل هضم KW - عملکرد KW - جوجه گوشتی DO - 10.22067/ijasr.v2i1.3095 N2 - به منظور بررسی اثر سطوح مختلف کنجاله کلزا و روش توازن اسیدهایآمینه جیره غذایی بر عملکرد جوجه های گوشتی ، آزمایشی با استفاده از 192 4 انجام شد. فاکتورها شامل × قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 انجام شد. آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و به صورت فاکتوریل 2 20 و 30 درصد) و روش توازن اسیدهایآمینه خوراک (جیره نویسی بر اساس اسید آمینه کل و قابل هضم) بودند. چهار تکرار ،10 ، سطوح مختلف کلزا ( 0 حاوی 6 جوجه، هر کدام از تیمارهای غذایی را از سن 11 تا 49 روزگی طی دو دوره رشد ( 11 تا 28 روزگی) و پایانی ( 28 تا 49 روزگی) دریافت نمودند . مصرف خوراک و افزایش وزن هر واحد آزمایشی طی دورههای رشد و پایانی اندازهگیری شد و سپس ضریب تبدیل خوراک محاسبه گردید . غلظت نمونههای خون اخذ شده از ورید بال جوجهها در روزهای 28 و 49 دوره پرورش اندازهگیری شد. نتایج این آزمایش نشان داد که T و 4 T هورمونهای 3 سطوح مختلف کنجاله کلزا تأثیر معنیداری بر مصرف خوراک نداشت. جیرههای غذایی حاوی سطوح 20 و 30 درصد کنجاله کلزا بیشترین و کمترین افزایش وزن را در دورههای رشد و پایانی نشان دادند. اثر معیار توازن اسیدهای آمینه بر افزایش وزن جوجهها معنیدار بود، به گونه ای که گروه تغذیه شده با روش قابلیت هضم افزایش وزن بالاتری داشت. سطوح کنجاله کلزا و همچنین معیار توازن اسیدهای آمینه تأثیر معنی داری بر ضریب تبدیل خوراک داشتند. مصرف 30 درصد کنجاله کلزا در جیره به طور معنیداری باعث افزایش ضریب تبدیل شد، در حالیکه سطح 20 درصد ضریب تبد یل را کاهش داد. استفاده از معیار قابلیت هضم در توازن اسیدهای آمینه نیز باعث کاهش ضریب تبدیل خوراک شد. نتایج این آزمایش استفاده از سطح 20 درصد کنجاله کلزا و همچنین معیار قابلیت هضم را در زمان استفاده از کنجاله کلزا در جیره پیشنهاد میکند. UR - https://ijasr.um.ac.ir/article_28504.html L1 - https://ijasr.um.ac.ir/article_28504_4da7eaf139cd1a099a1f10d091aabbcf.pdf ER -