TY - JOUR ID - 27881 TI - تأثیرسطوح مختلف کنجاله کلزا و آنزیم فیتاز بر کیفیت پوسته تخم مرغ JO - پژوهشهای علوم دامی ایران JA - IJASR LA - fa SN - 2008-3106 AU - گایکانی, روح الله AU - زاغری, مجتبی AU - شیوازاد, محمود AD - دانشگاه تهران AD - گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طیبعی دانشگاه تهران، تهران، ایران Y1 - 2009 PY - 2009 VL - 1 IS - 1 SP - 49 EP - 60 KW - مرغ تخم‌گذار KW - پوسته تخم مرغ KW - آنزیم فیتاز KW - کنجاله کلزا DO - 10.22067/ijasr.v1i1.1242 N2 - این آزمایش به منظور بررسی اثر جایگزینی سطوح مختلف کنجاله سویا با کنجاله کلزا با و بدون آنزیم فیتاز‌، با استفاده از تعداد 288 قطعه مرغ تخم‌گذار (در سن 60 هفتگی) سویه‌های لاین W36 در قالب طرح کاملاً تصادفی به‌صورت فاکتوریل (6×3 ) در 4 تکرار به مدت 12 هفته انجام شد. فاکتورها شامل 6 سطح جایگزینی کنجاله کلزا(80،60،40،20،0و100%)، و دو سطح آنزیم (300و 0 واحد در کیلوگرم) بود که افزودن آنزیم به دو طریق (با آنزیم با درنظر گرفتن مواد مغذی حاصل از آنزیم و با آنزیم بدون در نظر گرفتن مواد مغذی حاصل از آنزیم) انجام شد. مصرف خوراک، درصد تولید تخم مرغ، درصد تخم مرغ‌های شکسته و لمبه تحت تأثیر سطوح مختلف کنجاله کلزا‌، آنزیم و اثر متقابل آن‌ها قرار نگرفتند. افزایش سطح کنجاله کلزا باعث کاهش معنی‌دار وزن تخم‌مرغ، درصد پوسته، مقاومت پوسته، وزن مخصوص، خاکستر پوسته، کلسیم و فسفرپوسته گردید (05/0p UR - https://ijasr.um.ac.ir/article_27881.html L1 - https://ijasr.um.ac.ir/article_27881_d1a4a34af93bf10ed73d3f02389c96a8.pdf ER -