ORIGINAL_ARTICLE
بررسی عملکرد میشهای بلوچی در آمیزش با قوچهای بلوچی، شال و مغانی
تحقیق حاضر به منظور ارزیابی عملکرد میشهای بلوچی برای تولید بره دورگ در مناطق کویری اجرا شد. درسه سال متوالی 234 رأس میش غیرآبستن حذفی بلوچی(B) در پایان فصل آمیزش با قوچهای شال(S) و مغانی(M) تلاقی داده شدند. در دو سال آخر تعدادی از این میشها با قوچ بلوچی آمیزش یافتند. نسبت میشهای زائیده به میشهای تحت آمیزش(EP/EJ) و برههای شیرگیری شده به میشهای تحت آمیزش(LW/EJ) تحت تاثیر سال و سن مادر بود ولی تاثیر نژاد پدری بر این صفات معنیدار نبود. میانگین وزن تولد برهها 48/0±48/3 کیلوگرم، سال و نژاد پدری براین صفت تاثیر معنیدار داشت (05/0P
https://ijasr.um.ac.ir/article_27750_5c6ef801dd86791482b89fafbdf6312e.pdf
2009-03-21
1
10
10.22067/ijasr.v1i1.1209
میش بلوچی
دورگگیری
قوچ شال
قوچ مغانی
بازده بیولوژیک
محمد علی
امامی میبدی
manager15@um.ac.ir
1
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد
LEAD_AUTHOR
علی
شفیع نادری
2
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد
AUTHOR
Baluchi ewe perfomance in mating with Baluchi, Shaal and Moghani bucks
1
ORIGINAL_ARTICLE
سازههای مؤثر بر عملکرد تولیدمثلی ماده گاوهای هولشتاین استان فارس
برای ارزیابی عملکرد تولیدمثلی گاوهای هولشتاین استان فارس و برخی سازههای موثر بر آن، 2037 داده تولیدمثلی مربوط به ٤١ واحد گاوداری در ٣ منطقهی آب و هوایی (سرد، گرم و معتدل) به کار برده شدند. بیست و سه گاوداری، دارای رکورد تولیدمثلی کاملتر و ١٨ گاوداری، بدون رکورد تولید مثلی بودند. برای ٢٣ گلهی دارای رکورد، میانگین (± انحراف معیار) روزهای باز (3/64 ±2/115)، طول دورهی آبستنی (6/7 ± 3/278 روز) و فاصلهی گوسالهزایی (9/62 ± 5/390 روز)، برآورد شد. بیشترین فاصلهی گوسالهزایی مربوط به زایشهای تابستان (٣٩٤ روز) و کمترین آن مربوط به زایشهای زمستان (٣٨٧ روز) بود. بین روزهای باز و فاصلهی گوسالهزایی، همبستگی بالا و بسیار معنیدار (٩٩/٠=r) دیده شد. اندازهی گله، تاثیر معنی داری بر تعداد روزهای باز و فاصلهی گوسالهزایی داشت. (05/0P
https://ijasr.um.ac.ir/article_27804_f47fb5c435e5560ad20f6e72e019d545.pdf
2009-03-21
11
20
10.22067/ijasr.v1i1.1210
گاو شیرده
تولید مثل
روزهای باز
فاصله ی گوساله زایی
استان فارس
سید حسن
عادلی
manager15@um.ac.ir
1
دانشگاه شیراز
LEAD_AUTHOR
محمد جواد
ضمیری
mjzamiri@yahoo.com
2
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.
AUTHOR
ابراهیم
روغنی
3
AUTHOR
مجتبی
کافی
4
دانشگاه شیراز
AUTHOR
Factors affecting reproductive performance of Holstein dairy cows in fars province
1
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی تأثیر سطوح مختلف پلتچسبان پروتئینی آمت بر عملکرد
به منظور تعیین اثر سطوح مختلف جایگزینی پلت چسبان پروتئینی آمت به جای پودر ماهی بر عملکرد و قابلیت هضم مواد مغذی آزمایشی با 400 قطعه جوجه گوشتی یک روزه از سویه راس و با 5 نوع جیره غذایی در4 تکرار در قالب یک طرح کاملاً تصادفی اجرا گردید. در این آزمایش پنج سطح آمت شامل صفر (گروه شاهد) ، 5/1، 3، 5/4 و 6 درصد جایگزین پودر ماهی در جیره شاهد گردید. میزان اضافه وزن و مصرف خوراک در سنین 21، 42 و49 روزگی اندازهگیری و ضریب تبدیل غذایی محاسبه شد. قابلیت هضم مواد مغذی و انرژی قابل هضم جیرهها نیز به روش نمونه گیری از ایلئوم انجام شد. نتایج نشان داد، سطوح 5/4 و 6 درصد آمت به طور معنی دار، باعث کاهش مصرف خوراک شد. (001/0P
https://ijasr.um.ac.ir/article_27832_823000f08884436d0807b8dce908d92d.pdf
2009-03-21
21
32
10.22067/ijasr.v1i1.1211
پلت چسبان پروتئینی آمت
قابلیت هضم
انرژی قابلهضم
عملکرد
مجتبی
خرمی
manager15@um.ac.ir
1
دانشگاه صنعتی اصفهان
LEAD_AUTHOR
جواد
پوررضا
japour@cc.iut.ac.ir
2
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
AUTHOR
عبدالحسین
سمیع
3
دانشگاه صنعتی اصفهان
AUTHOR
مهدی
محمدعلی پور
4
دانشگاه صنعتی اصفهان
AUTHOR
ابراهیم
روغنی
5
دانشگاه شیراز
AUTHOR
Assesment of infuence of different levels of Amet pellet protein binder on performance and nutrients digestibility in broilers
1
ORIGINAL_ARTICLE
ارزیابی بتائین اگزوژنیک و کل مواد جامد محلول در تنظیم فشاراسمزی در جوجههای گوشتی
این تحقیق جهت ارزیابی نقش اسمولایتیک بتائین اضافه شده به خوراک، روی 576 قطعه جوجه گوشتی نر تجاری در یک دوره 42 روزه به اجرا درآمد. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورت فاکتوریل، شامل چهارسطح بتائین اضافه شده به خوراک (00/0، 75/0، 50/1، 25/2 گرم در کیلو گرم) در سه سطح از کل مواد جامد محلول در آب (375، 1375 و 2375 میلی گرم در لیتر) با 4 تکرار اجرا شد. مشاهدات نشان داد که مکمل بتائین، میزان سدیم پلاسما را در سن 28 روزگی افزایش داد و سبب کاهش هماتوکریت در سن42 روزگی گردید(05/0 P< ). این عامل بر روی میزان فشار اسمزی بخش مایع خون و مقادیر پتاسیم، کلر و آلبومین پلاسما ( 28 و 42 روزگی)، سدیم 42 روزگی پلاسما همچنین فشار اسمزی اپی تلیوم دئودنوم و ژوژنوم در سن 42 روزگی تاثیرگذار نبود (05/0 P>)، ولی فشار اسمزی سلولهای اپی تلیوم ناحیه ایلئوم را افزایش داد. نتایج به دست آمده از افزایش سطح کل جامدات محلول درآب حاکی از بالا رفتن میزان هماتوکریت، اسمولاریته دئودنوم، ژوژنوم و ایلئوم، مقادیرکلر و آلبومین پلاسما (42 روزگی) همچنین اسمولاریته پلاسما (28 روزگی) بود(05/0 P>). آب مصرفی(28 و 42 روزگی) و رطوبت فضولات (28 روزگی) با افزایش میزان کل جامدات محلول در آب از سطح اول ( 375 میلی گرم در لیتر) به سطح سوم (2375 میلی گرم در لیتر)، افزایش یافتند(01/0 P
https://ijasr.um.ac.ir/article_27859_af8f001b80c859f95653b9d66ccdfb0b.pdf
2009-03-21
33
48
10.22067/ijasr.v1i1.1239
بتائین اگزوژنیک
کل مواد جامد محلول
جوجه گوشتی
نر
تنظیم فشار اسمزی
شیرین
هنربخش
manager15@um.ac.ir
1
دانشگاه تهران
LEAD_AUTHOR
مجتبی
زاغری
mzaghari@ut.ac.ir
2
دانشگاه تهران
AUTHOR
محمود
شیوازاد
shivazad@ut.ac.ir
3
گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طیبعی دانشگاه تهران، تهران، ایران
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
تأثیرسطوح مختلف کنجاله کلزا و آنزیم فیتاز بر کیفیت پوسته تخم مرغ
این آزمایش به منظور بررسی اثر جایگزینی سطوح مختلف کنجاله سویا با کنجاله کلزا با و بدون آنزیم فیتاز، با استفاده از تعداد 288 قطعه مرغ تخمگذار (در سن 60 هفتگی) سویههای لاین W36 در قالب طرح کاملاً تصادفی بهصورت فاکتوریل
(6×3 ) در 4 تکرار به مدت 12 هفته انجام شد. فاکتورها شامل 6 سطح جایگزینی کنجاله کلزا(80،60،40،20،0و100%)، و دو سطح آنزیم (300و 0 واحد در کیلوگرم) بود که افزودن آنزیم به دو طریق (با آنزیم با درنظر گرفتن مواد مغذی حاصل از آنزیم و با آنزیم بدون در نظر گرفتن مواد مغذی حاصل از آنزیم) انجام شد. مصرف خوراک، درصد تولید تخم مرغ، درصد تخم مرغهای شکسته و لمبه تحت تأثیر سطوح مختلف کنجاله کلزا، آنزیم و اثر متقابل آنها قرار نگرفتند. افزایش سطح کنجاله کلزا باعث کاهش معنیدار وزن تخممرغ، درصد پوسته، مقاومت پوسته، وزن مخصوص، خاکستر پوسته، کلسیم و فسفرپوسته گردید (05/0p
https://ijasr.um.ac.ir/article_27881_d1a4a34af93bf10ed73d3f02389c96a8.pdf
2009-03-21
49
60
10.22067/ijasr.v1i1.1242
مرغ تخمگذار
پوسته تخم مرغ
آنزیم فیتاز
کنجاله کلزا
روح الله
گایکانی
manager15@um.ac.ir
1
دانشگاه تهران
LEAD_AUTHOR
مجتبی
زاغری
mzaghari@ut.ac.ir
2
دانشگاه تهران
AUTHOR
محمود
شیوازاد
shivazad@ut.ac.ir
3
گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طیبعی دانشگاه تهران، تهران، ایران
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
استفاده از سطوح مختلف دانه سویای حرارت داده شده بر عملکرد جوجههای گوشتی
به منظور بررسی عملکرد و صفات لاشه در جوجه خروسهای تغذیه شده با جیرههای حاوی دانه سویای خام، برشته شده و اتوکلاو شده، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 جیره غذایی در 7 تکرار و مجموعاًٌ با 245 قطعه جوجه خروس سویه راس انجام شد. برای تعیین کیفیت پروتئین کنجاله سویا، دانه سویای خام، سویای عملآوری شده در اتوکلاو (در دمای 121 درجه سانتیگراد و زمان 20 دقیقه) و دانه سویای برشته شده (در دمای 130 درجه سانتیگراد و زمان 10 دقیقه) از روشهای تعیین حلالیت پروتئین در هیدروکسید پتاسیم و شاخص تفرق پروتئین استفاده شد. در طی هفته اول پرورش، همه جوجهها از یک جیره غذایی تغذیه شدند و از ابتدای هفته دوم، هر گروه، یکی از جیرههای حاوی صفر،10و20 درصد دانه سویا به صورت خام، برشته شده،حرارت دیده در اتوکلاو و کنجاله سویا دریافت کردند.جیرهها بر اساس جداول(1994)NRC و همگیٌ با انرژی و پروتئین خام یکسان تنظیم شدند . بین حلالیت پروتئین و شاخص تفرق پروتئین در دانه سویای برشته شده، اتوکلاو شده و کنجاله سویا اختلاف معنی داری وجود نداشت اما بین حلالیت پروتئین و شاخص تفرق پروتئین در این نمونهها در مقایسه با دانه سویای خام اختلاف معنی داری مشاهده شد (05/0 < p). بهطوریکه حلالیت پروتئین از 98 درصد در دانه سویای خام به 78 درصد در دانه سویای فرآوری شده و کنجاله سویا کاهش یافت و شاخص تفرق پروتئین از 80 درصد در دانه سویای خام به 53 درصد در دانه سویای فرآوری شده و 54 درصد در کنجاله سویا کاهش یافت . افزایش سطح دانه سویای عملآوری شده در جیرههای مصرفی، به طور معنی داری باعث افزایش رشد،کاهش مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی شد (05/0< p). مصرف جیره حاوی 20 درصد دانه سویای عملآوری شده نسبت به جیره حاوی 10 درصد دانه سویای عملآوری شده و جیره شاهد ( جیره حاوی کنجاله سویا ) عملکرد مطلوبتری داشت. مصرف دانه سویای خام نسبت به دانه سویای عملآوری شده، بهطور معنیداری باعث کاهش رشد شد (05/0 < p). اختلاف معنی داری در درصد چربی حفره شکمی و درصد پانکراس در پرندگان تغذیه شده با تیمارهای حاوی دانه سویای عملآوری شده و تیمار شاهد وجود نداشت . اما بین این مقادیر با درصد چربی حفره شکمی و درصد وزنی پانکراس در تیمارهای حاوی دانه سویای خام با جیرههای حاوی دانه سویای عملآوری شده و شاهد، اختلاف معنی داری وجود داشت (05/0< p).
https://ijasr.um.ac.ir/article_27919_b576319e09674bb14f3522b250ddcc61.pdf
2009-03-21
61
72
10.22067/ijasr.v1i1.1243
دانه سویا
عملکرد
ترکیب لاشه
جوجه گوشتی
حشمت
سپهری مقدم
he.sepehri@gmail.com
1
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی،دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
LEAD_AUTHOR
حسن
نصیری مقدم
yasharna@yahoo.com
2
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی،دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
AUTHOR
محسن
دانش مسگران
danesh@um.ac.ir
3
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی،دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
برآورد پارامترهای ژنتیکی و روند ژنتیکی، محیطی و فنوتیپی برخی صفات اقتصادی در بز کرکی رائینی
در این تحقیق از تعداد3313، 3297، 2656، 2016، 1460 رکورد مربوط به صفت وزن تولد، شیرگیری، ششماهگی، نه ماهگی و کرک بزهای کرکی رائینی ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد بافت، که در فاصله سالهای 1345 تا1382 جمع آوری شده بود، استفاده گردید. تخمین پارامترهای ژنتیکی و برآورد روند ژنتیکی بر اساس مدلهای دام یک ودو صفتی انجام شد. وراثت پذیری مستقیم برای صفات فوق به ترتیب 13/0، 12/0، 12/0، 07/0، 20/0 برآورد گردید. همبستگی ژنتیکی بِین صفات تولد و سه ماهگی،تولد و6 ماهگی ،تولد و 9ماهگی، تولد و کرک، سه ماهگی و6 ماهگی، 3 ماهگی و 9 ماهگی،3 ماهگی و کرک،6 ماهگی و 9 ماهگی،6 ماهگی و کرک ،9 ماهگی و کرک، به ترتیب 41 /0، 50/0، 27/0، 18/0-، 29/0، 20/0، 16/0، 22/0، 19/0، 25/0، برآورد گردید.روند ژنتیکی نیز با آنالیز یک صفتی برای این صفات به ترتیب 09/0، 06/3، 91/1، 62/11، 18/0 و با آنالیز دو صفته به ترتیب 28/0، 30/6، 05/2، 22/12، 93/2- گرم در سال برآورد گردید.
https://ijasr.um.ac.ir/article_27957_93501a8221d0acc7c273f222fc183184.pdf
2009-03-21
73
82
10.22067/ijasr.v1i1.1245
بز کرکی رائینی
مدل دام
وراثت پذیری
همبستگی ژنتیکی
روند ژنتیکی
الهام
رضوان نژاد
1
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، تهران، ایران
LEAD_AUTHOR
محمد
مرادی شهر بابک
moradim@ut.ac.ir
2
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، تهران، ایران
AUTHOR
حسین
مروج
hmoraveg@ut.ac.ir
3
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، تهران، ایران
AUTHOR
احمد
صفی جهانشاهی
4
جهاد کشاورزی کرمان
AUTHOR