%0 Journal Article %T تعیین قابلیت هضم ظاهری و ایلئومی استاندارد شده اسیدهای آمینه ضروری ذرت، گندم، کنجاله سویا و کنجاله گلوتن ذرت در بلدرچین ژاپنی در سن سه هفتگی %J پژوهشهای علوم دامی ایران %I دانشگاه فردوسی مشهد %Z 2008-3106 %A قزاقی, محمود %A حسن آبادی, احمد %A مهری, مهران %D 2019 %\ 09/23/2019 %V 11 %N 3 %P 353-364 %! تعیین قابلیت هضم ظاهری و ایلئومی استاندارد شده اسیدهای آمینه ضروری ذرت، گندم، کنجاله سویا و کنجاله گلوتن ذرت در بلدرچین ژاپنی در سن سه هفتگی %K اسید آمینه %K بلدرچین ژاپنی %K قابلیت هضم استاندارد شده %K قابلیت هضم ظاهری %R 10.22067/ijasr.v11i3.80759 %X این مطالعه به منظور تعیین قابلیت هضم ظاهری و ایلئومی استاندارد شده اسیدهای آمینه ذرت، گندم، کنجاله سویا و کنجاله گلوتن ذرت در بلدرچین ژاپنی در سن 14 تا 21 روزگی انجام شد. در سن 14 روزگی، تعداد 600 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی مخلوط نر و ماده به‌صورت تصادفی در 5 تیمار، 4 تکرار و 30 قطعه پرنده در هر تکرار قرار گرفتند. پنج جیره آزمایشی شامل جیره فاقد نیتروژن، ذرت، گندم، کنجاله سویا و کنجاله گلوتن ذرت به نحوی تهیه شدند که در هر جیره تنها منبع آن پروتئین و اسیدهای آمینه ماده مورد آزمایش بود. میزان دفع درون­زادی پایه اسیدهای آمینه متیونین، لیزین، ترئونین، آرژنین، والین، ایزولوسین، لوسین و هیستیدین به‌ترتیب ۶/۳۲، ۳۰۶، ۲۴۱، ۱۰۴، ۳۵۵، ۴۹۷، ۶/۴۹ و ۱/۸۰ میلی­گرم در کیلوگرم ماده خشک مصرفی به‌دست آمد. مقادیر قابلیت هضم استاندارد شده اسیدهای آمینه متیونین، لیزین، ترئونین، آرژنین، والین، ایزولوسین، لوسین و هیستیدین به عنوان اسیدهای آمینه ضروری در ذرت به ترتیب ۴۸/۹۴، ۹۶/۸۳، ۳۳/۸۸، ۸0/۸۹، ۱۵/۹۲، ۰/۹۴ و ۵۳/۹۷ درصد؛ در گندم به ترتیب ۵۴/۹۲، ۴۸/۹۵، ۸۱/۸۹، ۴۸/۸۸، ۱۱/۹۰، ۱۷/۸۴ و ۱۵/۸۴ درصد؛ در کنجاله سویا به ترتیب ۲۷/۹۵، ۰۸/۸۳، ۴7/۸۱، ۴۵/۹۱، ۸۲/۸۷، ۹2/۸۱ و ۸۷/8۵ درصد و در کنجاله گلوتن ذرت به ترتیب ۲۷/۸۶، ۲۳/۷۱، ۰۳/۷۸، ۱1/۹۰، ۲۳/۹۳، ۲۱/۷۶ و ۳۸/۷۴ درصد به‌دست آمد. به‌طورکلی بیشترین مقدار ضرایب قابلیت هضم استاندارد شده متیونین، لیزین و آرژنین در کنجاله سویا و ترئونین در دانه ذرت به‌دست آمد. از طرف دیگر، کمترین مقدار ضرایب قابلیت هضم ایلئومی استاندارد شده برای اسیدهای آمینه مذکور به ترتیب در کنجاله گلوتن ذرت، ذرت و گندم به‌دست آمد. %U https://ijasr.um.ac.ir/article_36617_d3a9a54c7ad44b613f7438eaf68e44c7.pdf