%0 Journal Article %T اثر 1، 25 دی هیدروکسی کوله کلسیفرول (کلسیتریول) و عصاره هیدروالکلی میوه پنیرباد (Withania Coagulans) بر عملکرد، بافت شناسی استخوان درشت نی و پارامتر های خونی در جوجه های نر گوشتی %J پژوهشهای علوم دامی ایران %I دانشگاه فردوسی مشهد %Z 2008-3106 %A حسینی, سیدجواد %A کرمانشاهی, حسن %A نصیری مقدم, حسن %A نبی پور, ابوالقاسم %A حسن آبادی, احمد %D 2014 %\ 12/22/2014 %V 6 %N 4 %P 351-358 %! اثر 1، 25 دی هیدروکسی کوله کلسیفرول (کلسیتریول) و عصاره هیدروالکلی میوه پنیرباد (Withania Coagulans) بر عملکرد، بافت شناسی استخوان درشت نی و پارامتر های خونی در جوجه های نر گوشتی %K جوجه گوشتی %K پنیرباد %K کلسیتریول %K استخوان %K فرآسنجه های خونی %R 10.22067/ijasr.v6i4.21056 %X آزمایشی با استفاده از 600 قطعه جوجه خروس گوشتی سویه راس 308 به منظور بررسی اثر 1، 25 دی هیدروکسی کوله کلسیفرول (کلسیتریول) و عصاره هیدروالکلی میوه پنیرباد بر بافت شناسی استخوان درشت نی و پارامتر های خونی انجام گرفت. جوجه ها از سن یک روزگی به 12 تیمار غذایی در یک طرح فاکتوریل با ساختار 2×3×2 توزیع شدند. تیمارهای غذایی شامل جیره کنترل مثبت با کلسیم در سطح توصیه شده سویه راس 308 (4/10گرم کلسیم در کیلوگرم جیره) و کنترل منفی با30 درصد کلسیم کمتر از احتیاجات (3/7 گرم کلسیم در کیلوگرم جیره)، سه سطح عصاره پنیرباد (صفر، 100 و200 میلی گرم بر کیلو گرم جیره) و دو سطح کلسیتریول (صفر و 5/0 میکروگرم در کیلوگرم جیره) بود. قابلیت هضم کلسیم و فسفر با کاهش سطح کلسیم جیره بطور معنی دار افزایش یافت (01/0P %U https://ijasr.um.ac.ir/article_34316_39f03223c53f77eb82c686181e174b81.pdf