%0 Journal Article %T بررسی اثر سطح پروتئین و لیزین جیره برکمیت و کیفیت تولید مرغهای تخمگذار در سن 28 تا 42 هفتگی %J پژوهشهای علوم دامی ایران %I دانشگاه فردوسی مشهد %Z 2008-3106 %A محمدی عمارت, حسن %A گلیان, ابوالقاسم %A طهماسبی, عبدالمنصور %A کرمانشاهی, حسن %D 2014 %\ 12/22/2014 %V 6 %N 4 %P 333-341 %! بررسی اثر سطح پروتئین و لیزین جیره برکمیت و کیفیت تولید مرغهای تخمگذار در سن 28 تا 42 هفتگی %K پروتئین %K لیزین %K شاخص های تولیدی %K مرغ های تخمگذار‍‍‍‍ %R 10.22067/ijasr.v6i4.45421 %X جهت بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین خام و لیزین جیره بر شاخص های تولیدی تخم مرغ،720قطعه مرغ تخمگذار (Hy-line W-36) با 15 تیمار غذایی تغذیه شدند. تیمارهای غذایی شامل سه سطح پروتئین (14، 15 و 16 درصد) و پنج سطح لیزین (71/0، 74/0، 77/0، 80/0 و 83/0 درصد) بودند که به روش فاکتوریل 5×3 و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی اعمال شدند. مرغ ها به مدت چهار دوره 28 روزه از سن 28 تا 44 هفتگی تغذیه شدند. هر سه قفس مجاوربا 12 قطعه مرغ یک تکرار را تشکیل دادند و هر چهار تکرار مرغ با یک جیره تغذیه شدند. با افزایش سطح پروتئین جیره، تولید تخم مرغ از 86 به 8 /87 درصد در کل دوره افزایش یافت (5 0/0P< ). وزن تخم مرغ، گرم تخم مرغ تولیدی روزانه، ضریب تبدیل غذا نیز تحت تأثیر سطح پروتئین جیره قرار گرفت (05/0 P %U https://ijasr.um.ac.ir/article_34232_9013c7eee31ea3ba51ba42bee5b5d136.pdf