%0 Journal Article %T بررسی اثر سطوح مختلف عنصر روی بر عملکرد و پاسخ ایمنی همورال درجوجه های گوشتی %J پژوهشهای علوم دامی ایران %I دانشگاه فردوسی مشهد %Z 2008-3106 %A شربت دار, سمیه %A شمس شرق, محمود %A حسابی نامقی, علیرضا %A حسنی, سعید %A حدادیان, رضا %D 2010 %\ 06/22/2010 %V 3 %N 2 %P - %! بررسی اثر سطوح مختلف عنصر روی بر عملکرد و پاسخ ایمنی همورال درجوجه های گوشتی %R 10.22067/ijasr.v3i2.11010 %X این آزمایش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف عنصر روی بر عملکرد و پاسخ ایمنی همورال در جوجه های گوشتی با250 قطعه جوجه خروس گوشتی یک روزه از سویه تجاری راس در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 5 تکرار و 10 قطعه در هر واحد آزمایشی اجرا گردید. جیره های آزمایشی شامل: جیره پایه (شاهد) و جیره های حاوی 40، 80، 120 و 160 میلی گرم در کیلوگرم روی (اکسید روی) بود. نتایج آزمایش نشان داد که پرندگان تغذیه شده با جیره های حاوی 120 میلی گرم در کیلوگرم روی و جیره شاهد به ترتیب دارای بیشترین و کمترین افزایش وزن بودند (05/0P). بیشترین و کمترین میانگین ضریب تبدیل غذایی مربوط به پرندگان تغذیه شده با جیره های حاوی 40 و 120 میلی گرم در کیلوگرم روی بود که اختلاف بین آنها معنی دار شد (05/0P). کمترین تیتر آنتی بادی برونشیت در 13 و 19 مربوط به پرندگان تغذیه شده باجیره شاهد و پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی 40 میلی گرم در کیلوگرم روی و بیشترین آن مربوط به پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی160 میلی گرم در کیلوگرم روی بود که اختلاف این تیمار با سایر تیمارها معنی دار شد (05/0P). در SRBC ثانویه در 36 روزگی بهترین تیتر مربوط به پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی 40 میلی گرم روی در کیلوگرم وکمترین آن برای پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی160 میلی گرم در کیلوگرم روی بود که اختلاف بین آن ها معنی دار شد (05/0P). به طور کلی نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که تغذیه جوجه های گوشتی با جیره حاوی 120 میلی گرم در کیلوگرم روی باعث بهبود رشد و ضریب تبدیل غذایی می شود. همچنین تیمارهای حاوی 40 و 160 میلی گرم در کیلوگرم روی، به ترتیب ایمنی بیشتری را در مقابل SRBC و برونشیت نشان دادند. %U https://ijasr.um.ac.ir/article_29882_25b3c25a29dcd6942ecb65d09daa2e73.pdf