@article { author = {Gayekani, Rohallah and Zaghari, Mojtaba and Shivazad, Mahmood}, title = {Effects of different levels of canola meal and phytase supplimentation on eggshell quality of lying hens}, journal = {Iranian Journal of Animal Science Research}, volume = {1}, number = {1}, pages = {49-60}, year = {2009}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-3106}, eissn = {2423-4001}, doi = {10.22067/ijasr.v1i1.1242}, abstract = {Effects of different levels of canola meal and phytase supplimentation on eggshell quality of lying hens}, keywords = {Canola meal,Layer hen,phytase,eggshell quality}, title_fa = {تأثیرسطوح مختلف کنجاله کلزا و آنزیم فیتاز بر کیفیت پوسته تخم مرغ}, abstract_fa = {این آزمایش به منظور بررسی اثر جایگزینی سطوح مختلف کنجاله سویا با کنجاله کلزا با و بدون آنزیم فیتاز‌، با استفاده از تعداد 288 قطعه مرغ تخم‌گذار (در سن 60 هفتگی) سویه‌های لاین W36 در قالب طرح کاملاً تصادفی به‌صورت فاکتوریل (6×3 ) در 4 تکرار به مدت 12 هفته انجام شد. فاکتورها شامل 6 سطح جایگزینی کنجاله کلزا(80،60،40،20،0و100%)، و دو سطح آنزیم (300و 0 واحد در کیلوگرم) بود که افزودن آنزیم به دو طریق (با آنزیم با درنظر گرفتن مواد مغذی حاصل از آنزیم و با آنزیم بدون در نظر گرفتن مواد مغذی حاصل از آنزیم) انجام شد. مصرف خوراک، درصد تولید تخم مرغ، درصد تخم مرغ‌های شکسته و لمبه تحت تأثیر سطوح مختلف کنجاله کلزا‌، آنزیم و اثر متقابل آن‌ها قرار نگرفتند. افزایش سطح کنجاله کلزا باعث کاهش معنی‌دار وزن تخم‌مرغ، درصد پوسته، مقاومت پوسته، وزن مخصوص، خاکستر پوسته، کلسیم و فسفرپوسته گردید (05/0p}, keywords_fa = {مرغ تخم‌گذار,پوسته تخم مرغ,آنزیم فیتاز,کنجاله کلزا}, url = {https://ijasr.um.ac.ir/article_27881.html}, eprint = {https://ijasr.um.ac.ir/article_27881_d1a4a34af93bf10ed73d3f02389c96a8.pdf} }