##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

سیما علائی باهر حمید محمدزاده اکبر تقی زاده علی حسینخانی

چکیده

این طرح به منظور بررسی اثرات افزودنی میکروبی تجاری با نام لالسیل¬فرش5 (حاوی لاکتوباسیلوس بوکنری) و افزودنی پری¬بیوتیکی (پودر آب پنیر) روی ترکیب شیمیایی، pH، پایداری هوازی و قابلیت هضم آزمایشگاهی سیلاژ ذرت انجام شد. تیمارهای آزمایشی به¬ترتیب شامل 1) سیلاژ ذرت شاهد (بدون افزودنی)، 2) سیلاژ ذرت تیمار شده با پودر آب پنیر، 3) سیلاژ ذرت تیمار شده با افزودنی باکتریایی با نام تجاری لالسیل-فرش و 4) سیلاژ ذرت تیمار شده با پودر آب پنیر به همراه افزودنی باکتریایی لالسیل بودند. در پایان 90 روز دوره آزمایشی، تیمار پودر آب پنیر و افزودنی باکتریایی سبب کاهش تولید پساب و افزایش در ماده خشک سیلاژ نسبت به گروه شاهد شدند. کمترین مقاومت در برابر فساد هوازی مربوط به تیمار پودر آب پنیر و بیشترین میزان مربوط به تیمار لالسیل بود (به ترتیب 70 ساعت و 144 ساعت). تیمارهای مکمل شده با افزودنی باکتریایی و آب پنیر افزایش در حجم گاز تولیدی را نسبت به گروه شاهد در ساعات مختلف انکوباسیون نشان دادند. نتایج نشان داد که افزودن پودر آب پنیر با کاهش نرخ تولید پساب، افزایش غلظت پروتئین خام، کاهش غلظت الیاف نامحلول در شوینده خنثی و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و افزایش درصد قابلیت هضم سیلاژ ذرت می¬تواند باعث بهبود ارزش غذایی سیلاژ گردد. همچنین افزودنی باکتریایی لالسیل با کاهش سریع pH و افزایش پایداری هوازی سیلاژ ذرت می¬تواند موجب رسیدن سریع سیلاژ و بهبود پایداری سیلاژ حاصله در برابر فساد هوازی گردد.

جزئیات مقاله

مراجع
1- Araba, A., F. M. Byers, and F. Guessous. 2002. Patterns of rumen fermentation in bulls fed barley/molasses diets. Animal Feed Science and Technology, 97(1):53-64.
2- Baytok, E., T. Aksu, M. A. Karsliandand, and H. Muruz. 2005. The effects of formic acid, molasses and inoculant as silage additives on corn silage composition and ruminal fermentation characteristics in sheep. Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, 29(2):469-474.
3- Church, D. C. 1984. Livestock feeds and feeding (No. Ed. 2). O & B Books, Inc.
4- Curtis, J. L. 1996. Effect of variety on the forage yield, ensiling characteristics, and nutritive value of alfalfa, and effects of cutting, stage of maturity, and silage additives on the preservation and nutritive value of alfalfa silage. a dissertation. Kansas State University. Department of Animal Science and Industry, Collage of Agriculture.
5- Dönmez, N., M. A. Karslı, A. Çınar, T. Aksu, and E. Baytok. 2003. The effects of different silage additives on rumen protozoan number and volatile fatty acid concentration in sheep fed corn silage. Small Ruminant Research, 48(3):227-231.
6- Driehuis, F., S. J. W. H. Oude Elferink, and P. G. Van Wikselaar. 2001. Fermentation characteristics and aerobic stability of grass silage inoculated with Lactobacillus buchneri, with or without homofermentative lactic acid bacteria. Grass and Forage Science, 56(4):330-343.
7- Fedorah, P. M. and S. E. Hrudey. 1983. A simple apparatus for measuring gas production by methanogenic cultures in serum bottles. Environmental Technology, 4(10):425-432.
8- Filya, I. 2003. The effect of Lactobacillus buchneri and Lactobacillus plantarum on the fermentation, aerobic stability, and ruminal degradability of low dry matter corn and sorghum silages. Journal of Dairy Science, 86(11):3575-3581.
9- Filya, I. 2003. The effect of Lactobacillus buchneri, with or without homofermentative lactic acid bacteria, on the fermentation, aerobic stability and ruminal degradability of wheat, sorghum and maize silages. Journal of Applied Microbiology, 95(5):1080-1086.
10- Getachew, G., H. P. S. Makkar, and K. Becker. 1998. The in vitro gas coupled with ammonia measurement for evaluation of nitrogen degradability in low quality roughages using incubation medium of different buffering capacity. Journal of the Science of Food and Agriculture, 77(1):87-95.
11- Getachew, G., H. P. S. Makkar, and K. Becker. 2002. Tropical browses: contents of phenolic compounds, in vitro gas production and stoichiometric relationship between short chain fatty acid and in vitro gas production. The Journal of Agricultural Science, 139(03):341-352.
12- Hashemzadeh‐Cigari, F., M, Khorvash, G. R. Ghorbani, E. Ghasemi, A. Taghizadeh, S. Kargar, and W. Z. Yang. 2014. Interactive effects of molasses by homofermentative and heterofermentative inoculants on fermentation quality, nitrogen fractionation, nutritive value and aerobic stability of wilted alfalfa (Medicago sativa L.) silage. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 98(2):290-299.
13- Holzer, M., E. Mayrhuber, H. Danner, and R. Braun. 2003. The role of Lactobacillus buchneri in forage preservation. Trends in Biotechnology, 21(6):282-287.
14- Khorvash, M., H. Mohammadzadeh, and G. R. Ghorabni. 2014. Effects of treating corn silage with homo and hetero fermentative lactic acid bacteria on performances of Holstein dairy cattle. Research on Animal Science, 24(1):35-44. (In Persian).
15- Kung, L. 2000. Silage Fermentation and additives. Miller Publishing Co. Minnetonka, MN.
16- Lashkari, S., A. Taghizadeh, J. Seifdavati, and A. Z. M. Salem. 2014. Qualitative characteristics, microbial populations and nutritive values of orange pulp ensiled with nitrogen supplementation. Slovak Journal of Animal Science, 47:90-99.
17- Mahla,A. G., and I. M. Khalifa. 2007. The effect of molasses on quality of sorghum (sorghum bicolor) silage. Research. Journal of Animal and Veterinary Science, 2:43-46.
18- McAllister, T. A., R. Feniuk, Z. Mir, P. Mir, L. B. Selinger, and K. J. Cheng. 1998. Inoculants for alfalfa silage: Effects on aerobic stability, digestibility and the growth performance of feedlot steers. Livestock Production Science, 53(2):171-181.
19- McDonald, P., A. R. Henderson, and S. J. E. Heren. 1991. The biochemistry of silage. 2nded. chalcombePub. Abersyth. U. K.
20- Nishino, N., M. Yoshida, H. Shiota, and E. Sakaguchi. 2003. Accumulation of 1, 2‐propanediol and enhancement of aerobic stability in whole crop maize silage inoculated with Lactobacillus buchneri. Journal of Applied Microbiology, 94(5):800-807.
21- Parand, A., and A. Taghizadeh. 2010. Effects of treating method of barley grain on gas production. Research on Animal Science, 20(2):1-13. (In Persian).
22- Ranjit, N. K. and L. Kung. 2000. The effect of Lactobacillus buchneri, Lactobacillus plantarum, or a chemical preservative on the fermentation and aerobic stability of corn silage. Journal of Dairy Science, 83(3):526-535.
23- Schmidt, R. J., W. Hu, J. A. Mills, and L. Kung. 2009. The development of lactic acid bacteria and Lactobacillus buchneri and their effects on the fermentation of alfalfa silage. Journal of Dairy Science, 92(10):5005-5010.
24- Thomas, M. E., J. L. Foster, K. C. McCuistion, L. A. Redmon, and R. W. Jessup. 2013. Nutritive value, fermentation characteristics, and in situ disappearance kinetics of sorghum silage treated with inoculants. Journal of Dairy Science, 96(11):7120-7131.
25- Valizadeh, R., A. Naserian, and A. Azhdarifard. 2003. The Biochemistry of Silage. (In Persian).
26- Van Soest, P.V., J. B. Robertson,, and B. A. Lewis. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74(10):3583-3597.
27- Weinberg, Z. G., G. Ashbell, Y. Hen, and A. Azrieli. 1993. The effect of applying lactic acid bacteria at ensiling on the aerobic stability of silages. Journal of Applied Bacteriology, 75(6):512-518.
28- Zahiroddini, H., J. Baah, W. Absalom, and T. A. McAllister. 2004. Effect of an inoculant and hydrolytic enzymes on fermentation and nutritive value of whole crop barley silage. Animal Feed Science and Technology, 117(3):317-330.
ارجاع به مقاله
علائی باهرس., محمدزادهح., تقی زادها., & حسینخانیع. (۱۳۹۶-۰۵-۲۴). اثر افزودنی‌های باکتریایی و پری‌بیوتیکی بر ترکیب شیمیایی، تولید گاز و پایداری هوازی سیلاژ ذرت. پژوهشهای علوم دامی ایران, 10(2), 179-193. https://doi.org/10.22067/ijasr.v10i2.63019
نوع مقاله
علمی پژوهشی - تغذیه نشخوارکنندگان