##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

رشید صفری رضا ولی زاده رسول کدخدایی عبدالمنصور طهماسبی عباسعلی ناصریان عین اله عبدی قزلجه

چکیده

جهت بررسی تأثیر مصرف ریزکپسول‌های روغن ماهی بر متابولیت‌های خونی، ترکیب اسیدهای چرب شکمبه و پلاسمای خون از 12 رأس بز شیرده سانن با روزهای شیردهی 5±30 در قالب یک طرح چرخشی 2×3 در دو دورۀ آزمایشی 30 روزه استفاده شد. تیمارها شامل: 1) کنترل (بدون افزودنی)، 2) روغن ماهی ریزپوشانی شده (%2 روغن ماهی ریزپوشانی شده در %6 پودر آب پنیر عمل آوری شده)، 3) روغن ماهی (%2 روغن ماهی و %6 پودر آب پنیر) بود. غلظت اسید چرب اشباع استئاریک شکمبه ای در تیمار روغن ماهی محافظت شده به طور معنی‌داری پایین‌تر از تیمار کنترل بود که این نسبت در ترکیب اسیدهای چرب پلاسمای خون نیزحفظ شده بود. روغن ماهی ریزپوشانی شده باعث افزایش معنی‌دار درصد اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه شد و غلظت اسید لینولنیک، اسید ایکوزاپنتاانوئیک، اسید دکوزاپنتاانوئیک و اسید دکوزاهگزاانوئیک پلاسما به عنوان اسیدهای چرب امگا 3 نسبت به تیمار کنترل به ترتیب 10، 20، 10 و 13 برابر و نسبت به تیمار روغن ماهی 10، 20، 2 و 5/2 برابر افزایش یافت. غلظت لیپوپروتئین با چگالی بالای خون در تیمار روغن ماهی محافظت شده به طور معنی‌داری بالاتر از تیمار کنترل و روغن ماهی محافظت نشده بود. با توجه به نتایج حاصله مکمل سازی روغن ماهی می‌تواند با تغییر ترکیب اسیدهای چرب خون دام مقدار اسیدهای چرب امگا 3 را در تولیدات دامی افزایش دهد. افزایش این اسیدهای چرب در تیمار روغن ماهی ریزپوشانی شده نشان دهنده کارایی مثبت فرآیند ریز پوشانی در محافظت اسیدهای چرب غیراشباع از بیوهیدروژناسیون میکروبی شکمبه است.

جزئیات مقاله

مراجع
1- خوروش، م.، ح. یزدانی، ا. محجوبی، ر. کوثر، و غ. ر. قربانی. 1391. اثر استفاده از متیونین محافظت شده (مپران) در سطح مزرعه ای در اوایل دوره شیردهی بر عملکرد تولیدی و تولید مقلی گاوهای شیرده هلشتاین. نشریه پژوهش های علوم دامی ایران. 4: 127-122.
2- Abu-Ghazaleh, A. A., D. J. Schingoethe, and A. R. Hippen. 2001. Conjugated linoleic acid and other beneficial fatty acids in milk fat from cows fed soybean meal, fish Meal, or both. J. Dairy Sci. 84, 1845-1850.
3- AOAC. 1995. Official methods of analysis of AOAC International. The William Byrd Press, Inc., Richmond, VA, , p. 500.
4- Barry, T. N., and W. C. McNabb. 1999. The implications of condensed tannins on the nutritive value of temperate forages fed to ruminants. Br. J. Nutr. 81, 263-272.
5- Burns, P. D., T. E. Engle, M. A. Harris, R. M. Enns, and J. C. Whittier. 2003. Effect of fish meal supplementation on plasma and endometrial fatty acid composition in nonlactating beef cows. J. Anim. Sci. 81, 2840-2846.
6- Carroll, S. M., E. J. De Peters, and M. Rosenberg. 2006. Efficinacy of a novel whey protein gel complex to increase the unsaturated fatty acid composition of bovine milk fat. J. Dairy Sci. 89, 640-650.
7- Drusch, S., Y. Serfert, and K. Schwarz. 2006. Microencapsulation of fish oil with n-octenylsuccinate-derivatised starch: Flow properties and oxidative stability. European J. Lipid Sci. and Technol. 108, 501-512.
8- Garcia-Bojalil, C. M., C. R. Staples, C. A. Risco, J. D. Savio, and W. W. Thatcher. 1998. Protein degradability and calcium salts of long-chain fatty acids in the diets of lactating dairy cows: productive responses. J. Dairy Sci. 81, 1374-1384.
9- Gulati, S. K., E. B. Byers, Y. G. Byers, J. R. Ashes, and T. W. Scott. 1999. Effect of feeding different fat supplements on the fatty acid composition of goat milk. Anim. Feed Sci. and Technol. 66, 159-164.
10- Haglund, O., R. Luostarinen, R. Wallin, L. Wibell, and T. Saldeen. 1991. The effects of fish oil on triglycerides, cholesterol, fibrinogen and malondialdehyde in humans supplemented with vitamin E. J. Nutr. 121, 165-169.
11- Haglund, O., R. Wallin, R. Luostarinen, and T. Saldeen. 1990. Effects of a new fluid fish oil concentrate, ESKIMO-3, on triglycerides, cholesterol, fibrinogen and blood pressure. J. Intern. Med. 227, 347-353.
12- Kadzere, C. T. and T. Charama. 1993. Effects of dietary inclusion of crushed whole soybeans on blood serum parameters in goats. Small Rumin. Res. 11, 11-16.
13- Kitessa, S. M., S. K. Gulati, J. R. Ashes, E. Fleck, T. W. Scott, and P. D. Nichols . 2001. Utilisation of fish oil in ruminants: II. Transfer of fish oil fatty acids into goats’ milk. Anim. Feed Sci. Technol. 89, 201-208.
14- Lock, A. L. and D. E. Bauman. 2004. Modifying milk fat composition of dairy cows to enhance fatty acids beneficial to human health. Lipids. 39, 1197-1206.
15- Makkar, H. P. S. 2003. Effects and fate of tannins in ruminant animals, adaptation to tannins, and strategies to overcome detrimental effects of feeding tannin-rich feeds. Small Rumin. Res. 49, 241-256.
16- Mattos, R., C. R. Staples, A. Arteche, M. C. Wiltbank, F. J. Diaz, T. C. Jenkins, and W. W. Thatcher. 2004. The effects of feeding fish oil on uterine secretion of PGF2α, milk composition, and metabolic status of periparturient holstein cows. J. Dairy Sci. 87, 921-932.
17- Messman, M. A., W. P. Weiss, and K. A. Albrecht. 1996. In situ disappearance of individual proteins and nitrogen from legume forages containing varying amounts of tannins. J. Dairy Sci. 79, 1430-1435.
18- Nestel, P. 1986. Fish oil attenuates the cholesterol induced rise in lipoprotein cholesterol. The American J. Clinical Nutr. 43, 752-757.
19- Noakes, M., P. J. Nestel, and, P. M. Clifton. 1996. Modifying the fatty acid profile of dairy products through feedlot technology lowers plasma cholesterol of humans consuming the products. The American J. Clinical Nutr. 63, 42-46.
20- NRC. 1981. Nutrient requirements of goats: angora, dairy, and meat goats in temperate and tropical countries (nutrient requirements of domestic animals). National Academy Press, Washington, D.C.
21- Palmquist, D. L., A. L. Lock, K. J. Shingfield, and D. E Bauman. 2005. Biosynthesis of conjugated linoleic acid in ruminants and humans. Adv. Food Nutr. Res. 50, 179-217.
22- Petit, H. V., C. Germiquet, and D. Lebel. 2004. Effect of feeding whole, unprocessed sunflower seeds and flaxseed on milk production, milk composition and prostaglandin secretion in dairy cows. J. Dairy Sci. 87, 3889-3898.
23- Rawel, H. M., J. Kroll, and U. C. Hohl. 2001. Model studies on reactions of plant phenols with whey proteins. Molecular Nutr. Food Res. 45, 72-81.
24- Rodriguez, D., L. D. Muller, and D. J. Schingoethe. 1975. In vitro and mouse evaluation of methods for protecting whey protein and casein from ruminal degradation. J. Dairy Sci. 58, 1841-1846.
25- Scott, T., L. Cook, and S. Mills. 1971. Protection of dietary polyunsaturated fatty acids against microbial hydrogenation in ruminants. J. American Oil Chem. Society. 48, 358-364.
26- Serfert, Y., S. Drusch, and K. Schwarz. 2009. Chemical stabilisation of oils rich in long-chain polyunsaturated fatty acids during homogenisation, microencapsulation and storage. Food Chem. 113, 1106-1112.
27- Tabacco, E., G. Borreani, G. M. Crovetto, G. Galassi, D. Colombo, and L. Cavallarin. 2006. Effect of chestnut tannin on fermentation quality, proteolysis, and protein rumen degradability of alfalfa silage. J. Dairy Sci. 89, 4736-4746.
28- Young, S. L., X. Sarda, and M. Rosenberg. 1993. Microencapsulating properties of whey proteins. 1. microencapsulation of anhydrous milk fat. J. Dairy Sci. 76, 2868-2877.
ارجاع به مقاله
صفری ر., ولی زاده ر., کدخدایی ر., طهماسبی ع., ناصریان ع., & عبدی قزلجه ع. ا. (2015). تأثیر روغن ماهی ریز پوشانی شده بر متابولیت‌های خون و ترکیب اسیدهای چرب شکمبه‌ بزهای شیرده سانن. پژوهشهای علوم دامی ایران, 6(3), 239-247. https://doi.org/10.22067/ijasr.v6i3.43296
نوع مقاله
علمی پژوهشی - تغذیه نشخوارکنندگان

مقالات بیشتر خوانده شده از همین نویسنده

1 2 3 > >>