##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

حسن نصیری مقدم مونا آزادگان مهر لیلا زرتاش محمود سالمی

چکیده

به منظور بررسی اثر جایگزینی سطوح مختلف دانه سویای اکسترود شده همراه با آنزیم آویزایم و بدون آن از تعداد 480 قطعه جوجه گوشتی سویه تجاری راس استفاده شد. آزمایش در قالب یک طرح کاملا تصادفی بصورت فاکتوریل (2 4) در 5 تکرار در یک دوره 36-0 روزگی با 8 جیره غذایی انجام شد. دانه سویا فرآوری شده در دمای 155 درجه سانتیگراد توسط دستگاه اکسترودر عمل آوری شد. تیمارها شامل 4 سطح جایگزینی دانه سویای پرچرب اکسترودشده (صفر، 5، 10 و 15درصد) و دو سطح آنزیم آویزایم (صفر و500 گرم در تن خوراک) بود. استفاده از دانه سویای پرچرب اکسترود شده و آنزیم آویزایم، بطور معنی داری باعث افزایش رشد، کاهش مصرف خوراک و بهبود ضریب تبدیل (05/0>P) در جوجه های گوشتی شد.‌ فراسنجه‌های خونی شامل کلسترول و تری گلیسرید خون، وزن کبد و قلب تحت تاثیر سطوح مختلف دانه سویای پرچرب عمل آوری شده و آنزیم قرار نگرفتند.

جزئیات مقاله

مراجع
ارجاع به مقاله
نصیری مقدمح., آزادگان مهرم., زرتاشل., & سالمیم. (۱۳۹۰-۱۱-۱۰). تأثیر سطوح مختلف سویای اکسترود شده و آنزیم آویزایم بر عملکرد جوجه‌های گوشتی. پژوهشهای علوم دامی ایران, 3(2). https://doi.org/10.22067/ijasr.v3i2.11011
نوع مقاله
مقالات علمی پژوهشی

مقالات بیشتر خوانده شده از همین نویسنده